Σκληρά ΣΥΡΙΖΑ ο Κασιμάτης

Από τους ελάχιστους δημάρχους της Αττικής που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης.

Η σκληρή στάση στήριξης που τηρεί στις πολιτικές της συγκυβέρνησης Τσίπρα- Καμένου, ασκεί εντονότατη πίεση και σ΄ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του , που πρόσκεινται στη ΝΔ και σε κάποιους άλλους ελάχιστους, δυο-τρεις, που φέρονται  προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ . Οι οποίοι , κάτω από την πίεση αυτή , πειθαρχούν και  ευθυγραμμίζονται απολύτως με την πολιτική βούληση του δημάρχου τους , παρότι έρχονται σε ριζική αντίθεση με τις θέσεις που πρεσβεύουν τα κόμματα , τα οποία υποτίθεται ότι « στηρίζουν».

Ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα και πρόσφατο είναι,  η στάση που τήρησε ο κ. Κασιμάτης και η παράταξη του , για το περιβόητο νομοσχέδιο « Κλεισθένης 1» του υπουργού Εσωτερικών , Πάνου Σκουρλέτη  .

Παρότι το 95% των Δημοτικών Συμβουλίων εξέδωσαν  ψηφίσματα  , με τα οποία απαίτησαν την απόσυρση του , καταγγέλλοντας τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του , τόσο για τους δήμους όσο και για την ίδια τη χώρα , ο κ. Κασιμάτης , αρνήθηκε κατηγορηματικά να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , ανάλογο ψήφισμα.

Παρότι τόσο οι ίδιοι οι ηγέτες της ΝΔ ( Κυριάκος Μητσοτάκης) ,του  Κινήματος Αλλαγής ( Φώφη Γεννηματά) και του ΚΚΕ( Δημήτρης Κουτσούμπας) έχουν καταγγείλει το νομοσχέδιο αυτό.

Μάλιστα το σχετικό ψήφισμα της ηγεσίας της ίδιας της Αυτοδιοίκησης , της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας( ΚΕΔΕ) , που είχε καταθέσει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , ο επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους», Γιώργος Δημόπουλος , όχι μόνο απερρίφθη από τον κ. Κασιμάτη και την παράταξη του  -που είναι και η πλειοψηφία- αλλά συνάντησε και την πολεμική κορυφαίων στελεχών και στενότατων συνεργατών του , όπως του κ. Γουρδομιχάλη , επίσης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασιμάτης που έχει περάσει από διάφορα κόμματα στο παρελθόν και έχει καταλήξει από το 2012 να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ,  είναι από εκείνους που τα « έδωσαν όλα» για τη νίκη του, στις δυο εκλογές του ΄15 αλλά και στο περιβόητο Δημοψήφισμα του ΄15.

Σ΄αυτόν μάλιστα οφείλει σε μεγάλο βαθμό  την εκλογή της , ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά , η ανιψιά του , Νίνα Κασιμάτη, για την οποία « στρατεύτηκε» όλος ο μηχανισμός του. Την οποία εξακολουθεί να προωθεί και να στηρίζει με « νύχια και δόντια» πραγματοποιώντας συχνά μόνο μ΄αυτήν από όλους τους βουλευτές της Β’ Πειραιά , κοινές εμφανίσει στην πόλη του Κορυδαλλού.

Επίσης ο στενότατος συνεργάτης – δημοτικός σύμβουλος του κ. Κασιμάτη, Γιώργος Μακρινός, δημοτικός υπάλληλος στο Κερατσίνι, που κι αυτός στο παρελθόν έχει περάσει από διάφορα κόμματα και όπως ο κ. Κασιμάτης το ΄12  έγινε ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί  ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, σε μια δηλαδή από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρίες!.

 
 

About the author

More posts by