Σπάταλο, χωρίς έργα ουσίας και όραμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορυδαλλού κατήγγειλε ο Κατσούλης

Χαμένο σ΄ ότι αφορά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο Κορυδαλλός , θα είναι  απ΄ ότι φαίνεται το 2020 ,από πλευράς  δήμου Κορυδαλλού .

Το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψήφισε η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , «στερείται σοβαρότητας αλλά και οράματος για τον Κορυδαλλό», όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , Νίκος Κατσούλης , κατά τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν  είχε κατατεθεί στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ,  «θα είχε απορριφθεί άμεσα», είπε χαρακτηριστικά . Είναι « κυρίως διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, με δεκάδες προτάσεις που παραπαίουν χρόνο με τον χρόνο και κυρίως χωρίς τις σωστές προτεραιότητες», σημείωσε .
Από τα χείλη του κ. Κατσούλη , ειπώθηκε και η πραγματική αλήθεια , την οποία δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης , απέφυγαν να επισημάνουν. Ότι δηλαδή , το εν λόγω Τεχνικό Πρόγραμμα , επιβεβαιώνει την πλήρη ταύτιση της σημερινής πολιτικής ομάδας που συνδιοικεί το δήμο  μ΄εκείνη του προκατόχου της , του Στ. Κασιμάτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων  του οποίου εξάλλου , συμπορεύονται με τη συνδιοίκηση Χουρσαλά , αναλαμβάνοντας και καίριες θέσεις .

Όπως είπε λοιπόν ο κ. Κατσούλης ,  αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα, «  στην συντριπτική πλειοψηφία, είναι κληροδότημα από την προηγούμενη διοίκηση και περιέχει όλα τα σημεία και τις εσφαλμένες προτεραιότητες με τις οποίες διαφωνήσαμε και στο παρελθόν».

Ξεκαθάρισε ωστόσο επίσης   ότι πέραν αυτών , « για κάθε επιμέρους έργο το οποίο πραγματικά θα υλοποιείται και θα είναι στην σωστή κατεύθυνση θα έχετε την αρωγή της παράταξής μας».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , δεν περιορίσθηκε σε γενικές αναφορές επ΄αυτού αλλά προέβη και σε συγκεκριμένες επισημάνσεις . Ιδιαίτερα σε θέματα και έργα που δεν απαιτείται κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο αλλά θα μπορούσαν να υλοποιηθούν άμεσα από το δήμο και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών του Κορυδαλλού . Είπε συγκεκριμένα :
«  Δεν περιέχει δεκάδες επικίνδυνα σημεία του δήμου μας (πχ 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, Πεζοδρόμιο Καραολή Δημητρίου κλπ),
• Σπαταλάει χρήματα, χωρίς να διασφαλίζει την λειτουργία των έργων ή το όφελος για τους δημότες (όπως η επανεγκατάσταση αλεξικέραυνων και όχι συλλεκτών, προτάσεις χωρίς έστω υποτυπώδεις μελέτες)
• Προτείνει τα ίδια έργα με μεγαλύτερο κόστος (όπως για το γήπεδο στα 26 στρέμματα το κόστος το προϋπολογίζουν περίπου 30 χιλιάδες € παραπάνω από το περσινό τεχνικό πρόγραμμα )
• Διατείνεται ότι θέτει σε προτεραιότητα τα σχολεία αλλά μόνο το 3.3% του τεχνικού προγράμματος αφορά τα 60 και πλέον κτίρια των σχολείων».