Στηρίζει Βαγενά ο Χουρσαλάς και αδειάζει τους « δικούς» του , στις εσωκομματικές της ΝΔ

Ο Δημοτικός  Σύμβουλος , Στέφανος Βαγενάς , είναι τελικά ο « εκλεκτός» του δημάρχου Κορυδαλλού , Νίκου Χουρσαλά , για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και την ανάδειξη νέας ηγεσίας  στην Τοπική της Οργάνωση στον Κορυδαλλό .

Ο κ. Βαγενάς , που έχει εκλεγεί και ανήκει « σ΄ άλλον» συνδυασμό , του κ. Δημόπουλου , με τον οποίο ο κ. Χουρσαλάς συνδιοικεί το δήμο , ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Τοπικής της ΝΔ στον Κορυδαλλό  και παραιτήθηκε  πριν λίγους μήνες.

Τώρα θα επαναδιεκδικήσει τον έλεγχο της Τοπικής και την εκλογή του στην θέση του Προέδρου της , έχοντας στο πλευρό του, τον δήμαρχο Κορυδαλλού.

Ο κ. Χουρσαλάς , που θέλει τάχα να παρουσιάζεται  ως « ανεξάρτητος» , έχει από τα μαθητικά του χρόνια ενεργότατη συμμετοχή στα κομματικά δρώμενα  της Νέας Δημοκρατίας  ενώ πριν λίγα χρόνια ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και ο εκπρόσωπος στην περιοχή του  περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης , Απόστολου Τζιτζικώστα , στις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές της ΝΔ , το 2015. Μάλιστα στη συνέχεια και μέχρι  κάποιους μήνες του 2019  είχε διορισθεί από τον κ. Τζιτζικώστα …σύμβουλος του, στην Περιφέρεια.

Η στήριξη αυτή όμως του κ. Χουρσαλά προς τον κ. Βαγενά , έχει πυροδοτήσει εντονότατες αντιδράσεις από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, που τον στήριξαν ενεργά , συμμετέχοντας ακόμη και στο ψηφοδέλτιο του , ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στις Δημοτικές Εκλογές, πριν ένα ακριβώς χρόνο.

Τα στελέχη αυτά  που  παρέμειναν στο χώρο της ΝΔ στα « πέτρινα χρόνια» , όπως  σύμφωνα με πληροφορίες , η κυρία Μαλτέζου , ο κ. Μάρκου, ο κ. Κατσιρούμπας και άλλοι , είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο για νέο πρόεδρο στη « γαλάζια» Τοπική. Και συγκεκριμένα τον κ. Μάρκου , ο οποίος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Χουρσαλά .

Παράγοντες της ΝΔ  στον Κορυδαλλό ,  αναρωτιούνται  ποιες  σκοπιμότητες υποκρύπτει αυτή η απόφαση του κ. Χουρσαλά , να « αδειάσει» τους δικούς του και να στηρίξει  κάποιον , με τον οποίο είχε  σφοδρότατη αντιπαράθεση στο παρελθόν.

-Έχει σχέση μ΄ άλλα « εναλλακτικά» σχέδια   σχετικά με το πολιτικό του μέλλον;

– Για να ενισχυθεί σε σχέση με το παραπάνω εσωκομματικά, απέναντι στον  ισχυρό βουλευτή της ΝΔ, τον κ. Μακρόπουλο και να δείξει ποιος είναι ο κυρίαρχος σ΄έναν τόσο καίριο δήμο , όπως ο Κορυδαλλός ;

-Ή πρόκειται για άλλη μια μεθόδευση του εταίρου του ,  του κ. Δημόπουλου, προκειμένου να αμβλυνθεί η σφοδρότατη ρήξη  που είχε επέλθει στη σχέση του με τον κ. Βαγενά και ο κ. Χουρσαλάς αποδέχθηκε , όπως συμβαίνει και σ΄ άλλες περιπτώσεις;

 

 
 

About the author

More posts by