Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο Δημόπουλος για τα σχολεία του Κορυδαλλού και τις χρηματοδοτήσεις

   

«Σε επικίνδυνες ατραπούς έχει  οδηγήσει η αλαζονεία και η αδιαφάνεια της διοίκησης  Κασιμάτη ακόμη και τον πιο ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της πόλης μας: Αυτόν της Παιδείας» καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Γιώργος Δημόπουλος.

«Με ανήκουστες αντιπαραθέσεις καθεστωτικές λογικές και πρακτικές καθώς και απαξιωτικές – υποτιμητικές συμπεριφορές  απέναντι στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κάτι που ουδέποτε στο παρελθόν είχε πράξει άλλη Δημοτική Αρχή» , αναφέρει μ΄ αφορμή όσα αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται από τους εκπαιδευτικούς και την Ένωση Γονέων σχετικά με τη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο , επιδίωξη αυτής της στάσης και συμπεριφοράς της διοίκησης Κασιμάτν «είναι να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες  της  για όσα πρωτοφανή συμβαίνουν και στον τομέα αυτόν, επί των ημερών της».

«Η παράταξη μας «ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ», σημειώνει , και σε αυτό το θέμα έγκυρα  έχει αποκαλύψει, επισημάνει, καταγγείλει την οικτρή  κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα σχολεία της πόλης μας. Όπως επίσης και την αδιαφάνεια στη  διαχείριση των σχετικών κονδυλίων δεκάδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

Συγκεκριμένα το έπραξε , «με πολυσέλιδο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει και αποστείλει τόσο στο Δήμο όσο και σε κάθε άλλον αρμόδιο, καταγράφαμε αναλυτικά τα προβλήματα ανά σχολείο. Απαιτώντας άμεση επίλυσή τους».

                 Εισαγγελέας

Επίσης ο κ. Δημόπουλος  , προσέφυγε στον εισαγγελέα προκειμένου    να του δοθούν από  τον  Δήμο  τα στοιχεία « που αρνιόταν και που είχαμε γραπτώς ζητήσει σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων κ.α.»

Ωστό καταγγέλλει ότι «ακόμη και μετά την εισαγγελική εντολή τα στοιχεία που μας απέστειλαν ήταν ελλιπέστατα. Θέλουν κάτι να κρύψουν;» διερντάται.

Ο κ. Δημόπουλος εκφράζει τη συνπαράσταση της παράταξής του , « στον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα που δίνουν στην πόλη μας οι εκπαιδευτικοί (Β’ ΕΛΜΕ  Κορυδαλλού – Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού) και η Ένωση Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων Κορυδαλλού, απέναντι στις καθεστωτικές και αδιαφανείς πρακτικές της διοίκησης Κασιμάτη» .

Απαιτεί  τέλος « εδώ και τώρα, η διοίκηση Κασιμάτη να παραδώσει σε όλες τις παρατάξεις  τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία διαχείρισης των τελευταίων τριών χρόνων (δαπάνες Σχολικών Επιτροπών, επιχορηγήσεις, κατανομές  ανά σχολείο κ.α.)».

 
 

About the author

More posts by