Στοχοποιεί τώρα  και στελέχη του ΚΚΕ μπροστά στην κατακραυγή η  Δημοτική Αρχή Χουρσαλά

 

Δεν έχει τέλος , ο ολισθηρός δρόμος που έχει  επιλέξει  και ακολουθεί , από την πρώτη σχεδόν στιγμή  της ανάληψης της ηγεσίας του Δήμου Κορυδαλλού , η Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού .

Εξαρχής  κατέφυγε , σε βαθύτατες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ,  δρώντας ουσιαστικά ως  « Δούρειο Ίππος» στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και « λαγός»  ανείπωτων σκοπιμοτήτων της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών .

Δυστυχώς στον κατήφορο αυτό  έχει την απόλυτη στήριξη και ταύτιση μαζί της , του επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους» , Γιώργου Δημόπουλου και των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της αλλά και την ηχηρή «σιωπηρή» σύμπλευση της  μείζονος μειοψηφίας , της παράταξης του πρώην δημάρχου  Στ. Κασιμάτη ( και των ανεξαρτητοποιηθέντων και των εναπομεινάντων σ΄αυτήν )  .

Σύντομα  τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις,  όπως αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από Δημοτικούς Συμβούλους, αναχώματα στην παρέμβαση των δημοτικών παρατάξεων κά , ακολούθησαν δείγματα και πράξεις αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων .

Αποκορύφωμα , η ανάλγητη και απάνθρωπη δοκιμασία  -μ΄ευθύνη  της – δεκάδων καθηγητών των  πολιτιστικών τμημάτων του  Δήμου  .

Έχοντας τους πληρώσει για όλους αυτούς του μήνες , μερικές δεκάδες ευρώ όλο κι όλο , έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους σε τραγικές καταστάσεις .Αρνούμενη , να πράξει ότι έκαναν δεκάδες άλλοι δήμοι , για αντίστοιχες περιπτώσεις , στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου .

Όχι μόνο λοιπόν , δεν τους έθεσε σε ειδικό καθεστώς , ώστε να πάρουν τα 800 ευρώ , όπως όλοι οι εργαζόμενοι  κατά τη διάρκεια της καραντίνας , όχι μόνο δεν τους αξιοποίησε καθόλου  και τώρα δεν τους πληρώνει αλλά  και τους εκδικείται γιατί αντέδρασαν και κοινοποίησαν  τα όσα συμβαίνουν στο δήμο Κορυδαλλού .

Ούτε καν πριν το ΠΑΣΧΑ , – τέτοια  είναι η αναλγησία τους – που δεν φρόντισαν να τους καταβάλει τα οφειλόμενα και  τους άφησε  να περάσουν τις γιορτές απλήρωτους. Την ίδια ώρα που   ο κ. Χουρσαλάς ,  περιδιάβαινε τους δρόμους του Κορυδαλλού, με το αυτοκίνητο του , συνοδεύοντας  «ως καλός χριστιανός» το «Άγιον Φως».

                                     Εμπαιγμός

Η συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου , δεν ενέπαιξε μόνο τους δεκάδες αυτούς δασκάλους .

Από τις αρχές Μαίου , εμπαίζει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το ΔΣ του Αθλητικού –Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κορυδαλλού .Στα  οποία ενώ είχε δώσει διαβεβαιώσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων τους ότι τελικά θα κατέβαλε τα οφειλόμενα , μετά δεν το  έπραξε .

Αποκαλύπτοντας  ότι τη διακατέχει  μια  καθεστωτική και εξουσιαστική « λογική» και νοοτροπία  και ότι μπορεί να πράττει ότι θέλει.

                                        Θρασυδειλία       

Ωστόσο μπροστά στην οργή που ξεχείλισε , όπως και σ΄ άλλες περιπτώσεις , απαρνούμενη τον ίδιο τον εαυτό της αλλά και τα λεγόμενα τους , δεν διστάζει  , να μετακυλίσει τώρα τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένο  που είναι στέλεχος του Σωματείου των Εργαζομένων του δήμου Κορυδαλλού και του ΚΚΕ.

Όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουνίου , τόσο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Αθλητικού –Πολιτιστικού Οργανισμού όσο και στο Δημαρχείο .

Στη  νέα συνεδρίαση του Αθλητικού –Πολιτιστικού Οργανισμού, υπήρξαν και πάλι  στις  σφοδρότατες καταγγελίες και αντιδράσεις των μελών που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα των  παρατάξεων  « Μαζί για τον Κορυδαλλό» και του επικεφαλής της , Νίκου Κατσούλη, που παρέστη ξανά καθώς και της «Λαικής Συσπείρωσης»  αλλά και του πρώην προέδρου του Οργανισμού , Μιχάλη Λώνα .

Ο πρόεδρος του Οργανισμού  , Γιάννη  Πάχο, τον οποίο εγκάλεσαν ότι δεν τήρησε τη δέσμευση του αλλά και απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του ΔΣ , για άμεση πληρωμή των δασκάλων , επικαλέστηκε αρνητική ως προς αυτό  « γνωμάτευση» των δυο δικηγόρων του δήμου . Την οποία όμως δεν επέδειξε.

Όταν  δεκάδες μέλη του Κοινωνικού Στεκιού « Passa Montana” , εισήλθαν στον χώρο ζητώντας του , να τηρήσει τα συμφωνηθέντα εκείνος ούτε λίγο –ούτε πολύ  πέταξε το « μπαλάκι» και προς την ηγεσία του δήμου .

Μετά απ΄αυτό  τα μέλη της « Passa Montan» , πήγαν στο Δημαρχείο , όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί ο Δήμαρχος κ. Χουρσαλάς και με συνθήματα απαίτησαν να κατέβει , για να δώσει εξηγήσει.

Ύστερα από ώρα και ενώ δεν αποχωρούσαν , ο κ. Χουρσαλάς , κατέβηκε  και διαβεβαίωσε όπως μαθαίνουμε ότι τελικά θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι, αφού τον προειδοποίησαν προηγουμένως για συνεχείς και ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις τους.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από παριστάμενους , ο κ. Χουρσαλάς , δεν αναφέρθηκε σε καμία « γνωμάτευση» δικηγόρου. Αντίθετα επιχειρήθηκε να αποδοθούν ευθύνες σε δυο προισταμένες – εκ των οποίων η μία είναι το στέλεχος του Σωματείου – ότι τάχα όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν αποστείλει τις ώρες που έχουν απασχοληθεί οι δάσκαλοι των τμημάτων .

Και αυτό , παρά το ότι το ίδιο το Σωματείο έχει λάβει σαφή θέση , παρέστη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού , απαιτώντας την άμεση οφειλή των δεδουλευμένων και η δημοτική  παράταξη του ΚΚΕ, εξαρχής  στηρίζει και αυτή σθεναρά τους εργαζομένους . Τέτοιος είναι ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Κορυδαλλού