Συνεχίζει να σιωπά ο » αντιμνημονιακός»  ΣΥΡΙΖΑίος  Κασιμάτης στο ξεπούλημα κτιρίων και εκτάσεων του Κορυδαλλού  στο Υπερταμείο

 

 

     Εξακολουθεί να σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑίος και δήθεν » αντιμνημονιακός» δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης , στη μεταφορά – υποθήκευση για  …99 χρόνια ,δημόσιας και δημοτικής περιουσίας του Κορυδαλλού , στο Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα υποθηκεύτηκαν

  1. Το 1ο και 2ο Λύκειο
  2. Τα γήπεδα που βρίσκονται πλησίον τους
  3. Το Δημαρχείο και όλη η έκτασητου
  4. Οι ανδρικές φυλακές, ακυρώνοντας έτσι ουσιαστικά τους πολύχρονους μέχρι τώρα αγώνες του λαού του Κορυδαλλού για την απομάκρυνσή τους καθώς και οποιαδήποτε τέτοια προοπτική
  5. Η …οδός Σικελιανού!!!..
  6.  Η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κανάρια)

Παρά τις καταγγελίες του επικεφαλής της παράταξης “ Δήμος για Όλους ”, Γιώργου Δημόπουλου , ο ίδιος ο  Στ. Κασιμάτης αλλά και σύσσωμη η διοίκηση του , συνεχίζουν να σιωπούν , επιβεβαιώνοντας τη συνοχή τους , στο έγκλημα αυτό που συντελείται σε βάρος των συμφερόντων του Κορυδαλλού.

Σε απόλυτη σύμπνοια  με τον  ΣΥΡΙΖαίο και απερχόμενο δήμαρχο και επικεφαλής τους  αποδεικνύεται ότι είναι  οι δημοτικοί σύμβουλοι φερόμενοι ως Νέα Δημοκρατία ( Μακρυγιάννης , Πάχος ,Μερεντίτης, Διακάτου,Γιαννακάκη κ.α ) και του ‘ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ( Χριστοφορίδης , Κοσμίδης , Καπιτσίνος , Γαλανοπούλου κ.α ) , πέραν εκείνων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι » φυσικό» να ακολουθούν  τυφλά την κυβερνητική γραμμή.

Εντύπωση παράλληλα προκαλεί και το γεγονός όμως ότι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ  από την αντιπολίτευση , εκτός του κ. Δημόπουλου , που το αποκάλυψε και  κατήγγειλε δημόσια, δεν έχει πει μέχρι τώρα τίποτε , παρά το ότι έχουν περάσει τόσες βδομάδες .

Είναι αδιάφοροι; Δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον απερχόμενο δήμαρχο ; Θεωρούν ήσσονος σημασία να υποθηκεύονται για 99 χρόνια περιουσιακά στοιχεία της πόλης ;

Αντίθετα μ΄αυτούς,  ο κ. Δημόπουλος , όπως αναφέρει η εφημερίδα  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  , » είναι ο μόνος που όλα αυτά τα χρόνια με ανακοινώσεις , περιοδείες και συγκεντρώσεις , ενημερώνει τους πολίτες για τις επιπτώσεις που έχουν στην πόλη μια σειρά καταστροφικών επιδιώξεων ή ενεργειών της διοίκησης Κασιμάτης .Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της  μεταβίβασης των σημαντικών αυτών περιουσιακών στοιχείων στο Υπερταμείο για …αξιοποίηση  , για τα επόμενα …99 χρόνια , σύμφωνα με το νόμο  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ουδείς άλλος έχει αντιδράσει!!!»

                       Τι σημαίνει η μεταβίβαση

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα » οι επιπτώσεις από αυτή την εξέλιξη είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για τον Κορυδαλλό .

Πρώτον : Ουσιαστικά ακυρώνονται οι πολύχρονοι αγώνες της πόλης για την απομάκρυνση και την παραχώρηση των φυλακών .

Με τη μεταβίβαση αυτή ακόμη και στην περίπτωση που κλείσουν οι φυλακές , η έκταση θα …εκποιηθεί για αξιοποίηση από το Υπερταμείο  και τα έσοδα  που θα έχει , θα διατεθούν σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο , που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα διατεθούν αποκλειστικά για την ελάφρυνση του χρέους του κράτους.Το ίδιο αφορά και τα υπόλοιπα .

Επίσης πλέον τόσο στο Δημαρχείο , ή στα σχολεία ή στην πλατεία κλπ , δεν μπορεί από εδώ και στο εξής να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα  ΕΣΠΑ για επισκευές , αναβάθμιση , ανακατασκευή κ.α .Διότι όλα τα ευρωπαικά προγράμματα που διεκδικούν ή συμμετέχουν οι δήμοι  έχουν βασική προυπόθεση να είναι ιδιοκτησία τους» .

  Να παραιτηθεί ο Κασιμάτης

Επίσης υπογραμμίζει την απαίτηση του κ. Δημόπουλου » να παραιτηθεί  από το δημαρχιακό του αξίωμα  ο  ΣΥΡΙΖΑίος ( πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΔΗΜΑΡ κ.α )  Στ. Κασιμάτης» για την στάση  που τηρεί .

«Η απερχόμενη διοίκηση Κασιμάτη , καθημερινά αποδεικνύεται ότι είναι κομματικά  υποτελής στις καταστροφικές  επιλογές και πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημειώνει και προσθέτει:

«Δρώντας  εδώ και χρόνια  ως τοπάρχης του ΣΥΡΙΖΑ,   ο κ. Κασιμάτης  έχει μετατρέψει σε κυβερνητικό « παραμάγαζο» το  Δήμο  .Υποκύπτοντας και ακολουθώντας  πειθήνια τις κυβερνητικές εντολές  ακόμη  και εκείνες που  είναι  κατάφωρα σε βάρος της πόλης του Κορυδαλλού και των πολιτών της .

Αυτό πιστοποιήθηκε περίτρανα  και  με την στάση που τήρησε και εξακολουθεί να τηρεί , παρά τη λαική κατακραυγή , στη μεταβίβαση στο Υπερταμείοπου η παράταξη , ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ο επικεφαλής της , υποψήφιος δήμαρχος , Γιώργος Δημόπουλος  , αποκάλυψε και κατήγγειλε  στους πολίτες του Κορυδαλλού .

                          Γνώριζε και σιωπούσε

Ο κ. Δημόπουλος , αποκάλυψε επίσης ότι “η διοίκηση Κασιμάτη ΓΝΩΡΙΖΕ για όλα αυτά εδώ και μήνες αλλά επέλεξε να δράσει ως  κυβερνητικό πειθήνιο « όργανο». Ούτε καν σε μια « χαλαρή» διαμαρτυρία προέβη . Καμία ανακοίνωση , καμία ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρότι η ίδια η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ομόφωνα ψηφίσματα  της ( 5/10/2018 και 17/10/2018) καλούσε τους Δήμους  των οποίων δημόσια υπηρεσία ξεπουλιόταν στο Υπερταμείο , να συνεδριάσουν τα Δημοτικά τους Συμβούλια και να το  καταγγείλουν .

Αντίθετα μ΄αυτό η διοίκηση Κασιμάτη , επέλεξε ουσιαστικά  την ΣΤΗΡΙΞΗ της κυβέρνησης και την ΑΠΟΔΟΧΗ τους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» .

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 
 

About the author

More posts by