« Τείχη» από τώρα στη Διοίκηση Χουρσαλά από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Θέλοντας προφανώς να κάνουν σαφές εξαρχής ότι δεν επιθυμούν καμία  ταύτιση με τη Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κι αυτό παρότι ο νόμος θεσμικά προβλέπει να δίδεται στην 3η σε δύναμη παράταξη και αν αρνηθεί αυτή στις αμέσως επόμενες η θέση του Γραμματέα.
Τόσο η Λαική Συσπείρωση που είναι η 3η σε δύναμη παράταξη , όσο και οι δυο άλλες παρατάξεις «Ανυπότακτος Κορυδαλλού» και  «Μαζί για τον Κορυδαλλό», δεν δέχθηκαν να προτείνουν Δημοτικό τους Σύμβουλο για τη θέση αυτή .  Οι δυο πρώτες είναι βέβαιον ότι καθ΄όλη την τετραετία  θα είναι ριζικά απέναντι στη διοίκηση ενώ και στο » Μαζί» προσώρας  έχει υπερισχύσει  η άποψη εκείνων που δεν θέλουν συνεργασία με τον Χουρσαλά .

Κατόπιν της άρνησης τους , προτάθηκε και εξελέγη με 17 ψήφους ο Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης , που προέρχεται από τη συνδιοικούσα παράταξη του Γ. Δημόπουλου.
Όπως και από την ίδια παράταξη , προέρχεται και η εκλεγείσα νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Μερόπη Κατσάνου, η οποία έλαβε 29 ψήφους.
Την κυρία Κατσάνου, είναι προφανές από το αποτέλεσμα ότι εκτός από τους «17» των παρατάξεων Χουρσαλά –Δημόπουλο , ψήφισαν και οι « 9» που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη Κασιμάτη και τουλάχιστον άλλοι τρεις από τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντίθετα με τον κ. Βαγενά , που παρότι ο ίδιος πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Κορυδαλλό , αρνήθηκαν να του δώσουν, απ΄ότι φαίνεται , τη ψήφο τους οι νεοδημοκράτες που είχαν εκλεγεί με την παράταξη Κασιμάτη. Εκτός κι αν δεν ψηφίστηκε από την ίδια τη συνδιοίκηση , κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο .
Τέλος στη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με 19 ψήφους , εξελέγη ο Σπύρος Αγιώτατος , από την παράταξη Κασιμάτη , λαμβάνοντας αν ψηφίσθηκε και από τους 15 εκλεγμένους συμβούλους της , ψήφους και από τουλάχιστον άλλους τέσσερις.

 
 

About the author

More posts by