Τελικά τι γίνεται με το φυσικό αέριο  στον Κορυδαλλό;

 

Όπως  για άλλα σημαντικά θέματα , παντελώς στο « σκοτάδι» έχει αφεθεί  και το μείζον ζήτημα της επέκτασης του φυσικού αερίου σ΄όλο τον Κορυδαλλό.

Τόσο η νέα διοίκηση , όσο και η αντιπολίτευση , εννιά μήνες μετά το ξεκίνημα αυτής της δημαρχιακής περιόδου , δεν το έχουν θίξει , ούτε μια φορά .

Πριν  από λιγότερο 1,5 χρόνο και οδεύοντας προς τις Δημοτικές

Εκλογές του Μαίου , του 2019 , ο τότε δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, με « τυμπανοκρουσίες» και πάντα …προεκλογικά , όπως έπραττε, εξήγγειλε τη βούληση του , η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί « αποφασιστικά» με το θέμα . Παρότι συμπλήρωνε μέχρι τότε 13 χρόνια στη θέση του δημάρχου .

Μάλιστα , όρισε και ως αρμόδιο- « εντεταλμένο»  το Δημοτικό Σύμβουλο, Σπύρο Αγιώτατο , με τον οποίο  φωτογραφιζόταν σε μια συνάντηση που είχαν -και ενώ οδεύαμε στις εκλογές-  με τους αρμοδίους της Δημόσιας Επιχείρησης Φωταερίου  . Η σχετική φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τη σχετική συνάντηση, τον Ιανουάριο του 2019 , όπου παρίσταται ο κ. Αγιώτατος , που είχε ορισθεί λίγες μέρες πριν υπεύθυνος.

Έγιναν οι εκλογές , άλλαξε ο δήμαρχος , ο κ. Αγιώτατος εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  και …άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Ο κ. Αγιώτατος , μέχρι τώρα , δεν θεώρησε χρέος του και σωστό ,   να κάνει μια ενημέρωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Έναν απολογισμό για το τι έκανε και ποιες ήταν οι συνεννοήσεις με τη διοίκηση του Φωταερίου , όσο αυτός ήταν υπεύθυνος. Για να αξιολογηθούν οι όποιες ενέργειες του , αν ήταν επαρκείς , σωστές , λάθος ή υπήρξε ολιγωρία .Και προπαντός η συνέχεια. Τι και πως , πρέπει να γίνει τώρα.

Επίσης υπέβαλαν πολίτες αιτήσεις ; Που είναι αυτές και ποιος τις έχει.

Ούτε , αν ενημέρωσε έστω κατ΄ιδίαν το νέο δήμαρχο. Τον ενημέρωσε ;  Και αν ναι ,ο δήμαρχος ,  για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα , που αφορά , χιλιάδες οικογένειες , σ΄όλη την πόλη , τι έπραξε μέχρι τώρα ; Και γιατί δεν ενημέρωσε εκείνος με τη σειρά του , το Δημοτικό Συμβούλιο;

Αντίθετα όμως μ΄ότι συμβαίνει στον Κορυδαλλό , σ΄ άλλου δήμους , άλλοι δήμαρχοι ,νεοεκλεγέντες κι αυτοί ,  καθόλου δεν έχουν αφήσει να παρέλθει άπρακτο το πρώτο εννεάμηνο της θητείας τους.

Όπως πχ  η δήμαρχος Πεντέλης, κ. Κεχαγιά , η οποία πέτυχε , να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ταχύτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές του Δήμου της .

Η συνάντηση επί Κασιμάτη- Αγιώτου

Για μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη επί του θέματος , παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του δήμου , από τη συνάντηση με το Φυσικό Αέριο ,όπως αυτή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου :

” Με αντικείμενο την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα συνεργασίας, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Αγιώτατου, αρμόδιου για το φυσικό αέριο και θέματα υποδομών στις περιοχές Σχιστού και Δεξαμενής, με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Υποδομών της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε Ιωάννη Ντρούκα. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Άκης Κουφής, Διευθυντής σχεδιασμού και προγραμματισμού, Χρήστος Χασαπόπουλος, μηχανικός σχεδιασμού και υποδομών και η Σοφία Καββαδία, εκπρόσωπος ανάπτυξης BB καταναλωτών και επαγγελματικών.
Ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της εταιρείας, ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τις ανάγκες δημοτικών κτιρίων, κατοίκων και επαγγελματιών. Με το τέλος της συνάντησης, αποφασίστηκαν:

  1. Η επέκταση του αγωγού στις περιοχές του Σχιστού και της Δεξαμενής με δαπάνες της εταιρείας προκειμένου να συνδεθούν όλα τα σχολεία της περιοχής. Παράλληλα ο Δήμος θα δέχεται αιτήσεις για τη σύνδεση των κατοικιών με φυσικό αέριο, προκειμένου να προσδιοριστούν σε συνεργασία με την εταιρεία και οι περιοχές ανάπτυξης τοπικού δικτύου.
  2. Σε ότι αφορά στο σύνολο της πόλης, σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί στο site του Δήμου www.korydallos.gr, ο χάρτης στον οποίο θα αποτυπώνονται με ακρίβεια ποιες περιοχές της πόλης έχουν επαρκές κεντρικό και τοπικό δίκτυο και σε ποιες, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, υπάρχει δυνατότητα πύκνωσής του. Επίσης θα αναρτηθεί έντυπη αίτηση σύνδεσης με το φυσικό αέριο. Τις αιτήσεις θα δέχεται ο Δήμος, ο οποίος θα τις ταξινομεί και θα προωθεί προς την εταιρεία”.