Το νεκροταφείο της Ντροπής !Ο εισαγγελέας Πειραιά τι κάνει;

Βόμβα για τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια των χιλιάδων καθημερινά επισκεπτών του , είναι η κατάσταση που επικρατεί στο  νεκροταφείο του Σχιστού .Το μεγαλύτερο και πιο πρόσφατα κατασκευασμένο νεκροταφείο  , για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ .

Σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαικό κράτος ήδη θα είχαν παρέμβει ο εισαγγελέας και κάθε άλλη αρμόδια αρχή και θα είχαν ασκήσει διώξεις  σε βάρος του κάθε “ αρμοδίου “ και υπεύθυνου”.

Συνυπεύθυνοι με τη διοίκηση  του νεκροταφείου αυτού είναι και οι δήμοι που είναι μέλη του Διαδημοτικού Συνδέσμου στο οποίο υπάγεται ( Πειραιάς , Κορυδαλλός, Νίκαια, Κερατσίνι , Πέραμα, Μοσχάτο , Αγ. Βαρβάρα).

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές των δήμων αυτών , στη συντριπτική τους πλειοψηφία  κλείνουν τα μάτια τους , στην απαράδεκτη και βέβηλη για έναν τόσο ιερό χώρο , κατάσταση που επικρατεί.

Παράδειγμα τρανό , η διοίκηση Κασιμάτη , στον Κορυδαλλό , η οποία ουδέποτε έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο , σχετικό θέμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ώστε να προωθηθούν λύσεις .

Ακόμη όμως και στις ελάχιστες περιπτώσεις που έχει απασχολήσει τους δήμους, όπως του Περάματος και του Κερατσινίου  και σ΄αυτούς οι Δημοτικές τους Αρχές αποδείχθηκαν κατά πολύ κατώτερες των περιστάσεων .

Δούρου

Απολύτως συνυπεύθυνη  είναι και η περιφερειάρχης Αττικής , Ρένα Δούρου , στην οποία υπάγεται η καθ΄ύλην αρμόδια υπηρεσία , το υγειονομικό, που όφειλε εδώ και μήνες να έχει επισκεφθεί το νεκροταφείο και μέχρι τώρα δεν το έχει πράξει .

Η εικόνα που παρουσιάζει σε κάθε σημείο του , το νεκροτάφιο είναι άθλια !

Τόνοι μπάζα , είναι αφημένα στους ασφαλτοστρωμένους φαρδείς διαδρόμους του , σχηματίζοντας στην κυριολεξία λοφίσκους  ανα 10- 20 μέτρα, περιορίζοντας τελικά το εύρος  τους σε μια λωρίδα.

Τα μπάζα  προέρχονται από εκταφές  και είναι αφημένα εκεί μήνες ολόκληρους .

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία και τους κινδύνους μολυσματικών ασθενειών τόσο για τους χιλιάδες καθημερινά επισκέπτες τους αλλά και την ευρύτερη περιοχή .

Οι διάδρομοι μεταξύ των τάφων έχουν ουσιαστικά “ καταργηθεί” αφού πλέον κανείς καθαρισμός δεν γίνεται και τα χόρτα , οι λάσπες και τα άλλα φερτά υλικά τους  έχουν σκεπάσει..

Τίποτε δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που βιώνουν οι συγγενείς των νεκρών. Εκτός από την οδύνη και τη θλίψη τους , είναι αντιμέτωποι και με όλα αυτά .

 
 

About the author

More posts by