Τρόμος στον Κασιμάτη από την αυριανή συγκέντρωση Δημόπουλου στην πλ. Αγ. Γεωργίου. Κατέφυγε ακόμη και σε « πασαλείμματα»  

 

Άρον – άρον , παραμονές της  μεγάλης συγκέντρωσης του  υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους» , Γιώργου Δημόπουλου , που πραγματοποιείται αύριο , Κυριακή 17 του μηνός ,  εκεί  ( 10.30 το πρωί )έσπευσε να στείλει ο απερχόμενος δήμαρχος Σ. Κασιμάτης , να στείλει συνεργεία για επισκευές και καλλωπισμό της πλατείας Αγ. Γεωργίου.

Πανικόβλητος , ο  τραγικός για την πόλη του Κορυδαλλού , Σ. Κασιμάτης , νομίζει ότι μ΄αυτήν εξόφθαλμη  υποκριτική ενέργεια , θα μετριάσει το θυμό , την αγανάκτηση  αλλά και την  εικόνα που έχουν γι ΄αυτόν  αλλά και για την κατάσταση της πλατείας οι κάτοικοί της .

Έτσι την Πέμπτη και την Παρασκευή , έκαναν ξαφνικά  την εμφάνιση τους συνεργεία  της υπηρεσίας πρασίνου κ.α , για να « μπαλώσουν»  αυτή τη μακροχρόνια εγκατάλειψη.

Επίσης μετά τις νέες προ ημερών αποκαλύψεις της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ καιν τις καταγγελίες του ίδιου του κ. Δημόπουλου  για τις τεράστιες κακοτεχνίες  στην περιβόητη «ανακατασκευή» της παιδικής χαράς της πλατείας , η διοίκηση Κασιμάτη , έστειλε για …3η φορά συνεργείο  να επισκευάσει  τις …«ανακατασκευές»  που είχαν γίνει μόλις τον Σεπτέμβριο και είχαν στοιχίσει χιλιάδες ευρώ . Με τον ίδιο τον Κασιμάτη να δηλώνει τότε ότι έγιναν « ασφαλείς» οι παιδικές χαρές.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιεί ο κ. Δημόπουλος , στην πλατεία Αγ. Γεωργίου , είναι η 3η τα τελευταία  τέσσερα χρόνια  ενώ συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του , για τα προβλήματα της περιοχής.

Κάτι που φυσικά κανείς μα κανείς άλλος υποψήφιος δήμαρχος ή από τις νυν παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πράξει .

Εξάλλου οι κάτοικοι της περιοχής , γνωρίζουν και αναγνωρίζουν , ότι  ο Γιώργος Δημόπουλος και η παράταξη του , ήταν εκείνη που εναντιώθηκε και τελικά επέβαλε την ακύρωση του «σχιζοφρενικού» σχεδίου της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη , για μετατροπή σε λεωφορειόδρομο της Πόντου κλπ .Υποχρεώνοντας   τον ίδιο τον Κασιμάτη να ομολογήσει –παραδεχθεί ότι τελικά  δεν υπήρχε μελέτη για κάτι τέτοιο , όπως ψευδώς επίμονα ισχυριζόταν στην αρχή .

Τότε ο κ. Δημόπουλος , ενημέρωσε τους κατοίκους , παρότι ήταν καταχείμωνο πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία και κινητοποίησε τους πολίτες να παραστούν μαζικά στη « διαβούλευση», όπου μ΄όσα ανάφερε και αποκάλυψε ανάγκασε σε άτακτη υποχώρηση τον τραγικό σ΄όλα αυτό δήμαρχο.

Επίσης ο κ. Δημόπουλος και ΚΑΝΕΙΣ από τους άλλους υποψηφίους δημάρχους ή δημοτικούς παράγοντες, ήταν εκείνος που τα  Χριστούγεννα που μας πέρασαν εναντιώθηκε και ακύρωσε τις κυκλοφοριακές αλλαγές. Που εν μέσω γιορτών  επιχείρησε ,να επιβάλλει στα  μουλωχτά πάλι , η διοίκηση Κασιμάτη .

Αυτές οι κυκλοφοριακές αλλαγές , θα είχαν τεράστιες επιπτώσεις , αφού  οδικές αρτηρίες της περιοχής , όπως η Αγ. Γεωργίου , θα μετατρέπονταν στο μοναδικό δρόμο καθόδου από την πλατεία Ελευθερίας για όλα τα οχήματα .

Επίσης  δρόμοι κάθετοι σ΄αυτήν ,που θα επέτρεπαν για τα οχήματα η στροφή αριστερά  θα αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα . Διότι όλη αυτή η ροή των οχημάτων ,θα έπρεπε να στρίψει  απ΄αυτές ( Διομήδους κ.α) για να συναντήσουν την Αθηνάς και από κεί να κατευθυνθούν προς Π. Ράλλη, Πειραιά  κλπ. Ακόμη  προβλέπετο  οι τωρινές  έκτακτες  ρυθμίσεις στη Ξενοφώντος  να ήταν μόνιμες κ.α .

Ο κ. Δημόπουλος , στην αυριανή του συγκέντρωση αναμένεται επίσης να  εστιάσει στην ανασφάλεια που επικρατεί στην περιοχή  με τη Δημοτική Αρχή να αδιαφορεί παντελώς .Τόσο στο κύμα διαρρήξεων , όσο και στην παρουσία στην πλατεία Ελευθερίας τις νυκτερινές ώρες ομάδων ατόμων κυρίως εκτός Κορυδαλλού , που έχουν αντικοινωνική ( αν όχι παραβατική) συμπεριφορά.

Επίσης για την ηχορύπανση τις νυχτερινές ώρες από εποχούμενος σε αυτοκίνητα , για το οποίο ( ο κ. Δημόπουλος) έχει κάνει διάβημα  στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα κ.α

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο κ. Δημόπουλος και στις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τους κατοίκους όλης της περιοχής και όχι μόνο πέριξ της πλατείας Ελευθερίας , η έλλειψη χώρων στάθμευσης, εξαιτίας της ΑΡΝΗΣΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ   της διοίκησης Κασιμάτη, να επιβάλλει στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να κατασκευάσει , όταν ξεκινήσει να λειτουργεί ο σταθμός.

Σε περίπου 30.000 υπολογίζουν τις επιβιβάσεις που θα γίνονται απ΄αυτόν τον σταθμό και θα θεωρείται από τους σημαντικότερους .Ο οποίος πέραν των Κορυδαλλιωτών θα εξυπηρετεί και τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Αμφιάλης –Κερατσινίου ,Περάματος , της Νεάπολης αλλά ακόμη και της υπόλοιπης της Νίκαιας . Αφού θα είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμος λόγω της ρυμοτομίας  ( μικρά στενά κ.α)της περιοχής ο σταθμός του Αγ. Νικολάου.

Στην ομιλία του κ. Δημόπουλου, θα είναι στο επίκεντρο και τα θέματα των σχολικών υποδομών της περιοχής. Παιδικοί σταθμοί σ΄ “αντιπαιδαγωγικά” κτίρια , γυμνάσιο σ΄ακατάλληλο κτίριο , δημοτικά σχολεία χωρίς καμία στήριξη από το δήμο , έλλειψη νηπιαγωγείων κ.α .

Ακόμη ο κ. Δημόπουλος , θα υπογραμμίσει την απογύμνωση της περιοχής από σημαντικές υποδομές : Κανένα ΚΑΠΗ , το κοντινότερο δεκάδες εκατοντάδες μέτρα μακριά , κοντά στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη , το κλείσιμο του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην οδό Αγ. Γεωργίου κ.α