Υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα για το « Μακεδονικό» ο Συριζαίος Κασιμάτης

 

Δεν βρίσκει αντίθετο, το δήμαρχο Κορυδαλλού , Σταύρο Κασιμάτη , η συμφωνία Τσίπρα με τα Σκόπια , στην οποία εκτός των άλλων τους αναγνωρίζει « μακεδονική» εθνότητα και « μακεδονική» γλώσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες που έχει με στελέχη του , ο κ. Κασιμάτης , από τους πιο βασικούς υποστηρικτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στη Β΄Πειραιά αλλά και σ΄όλη την Αυτοδιοίκηση , δηλώνει ότι είναι θετικός με την επίτευξη αυτής της συμφωνίας .

Βλέποντας ωστόσο την οργή που έχει προκαλέσει η υπογραφή της , στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού , απέφυγε να λάβει δημόσια και ξεκάθαρη θέση . Γι αυτό και σ΄αντίθεση μ΄ότι έχουν πράξει πολλοί δήμοι , δεν έχει εκδόσει μέχρι τώρα καμία σχετική ανακοίμωση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι,  οι σχεδόν δέκα δημοτικοί του σύμβουλοι  που είναι στελέχη της ΝΔ και ορισμένοι εξ΄αυτών έλαβαν μέρος και στα συλλαλητήρια για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας , δεν το γνωρίζουν; Άν όχι γιατί δεν απαίτησαν να λάβει ξεκάθαρη και δημόσια θέση ;

Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τους δυο –τρεις δημοτικούς συμβούλους που… προσφάτως έκαναν την επανεμφάνιση τους στο ΠΑΣΟΚ . Συμφωνούν ότι η συμφωνία είναι « θετική» παρά την ξεκάθαρα αντίθετη θέση του κόμματός τους ;Και τι πράττουν ;

 
 

About the author

More posts by