Υπόλογοι ΣΥΡΙΖΑ και Κασιμάτης στους πολίτες του Κορυδαλλού για τη συνέχιση της δίκης της ΧΑ εδώ. Φρούδες οι “υποσχέσεις”  και “διαβεβαιώσεις”τους

 

  xrysi_avgi_diki_2

Παρά τις υποσχέσεις που  έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τις …ευχαριστίες εκ των προτέρων του προσφάτως  ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ , Δημάρχου Κορυδαλλού , Σταύρου Κασιμάτη , η δίκη των ηγετικών στελεχών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , επαναλαμβάνεται από σήμερα κανονικά και …πάλι στον Κορυδαλλό .

Η εκδίκαση που συνεχίζεται , στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ,  βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων. Αφού με τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις του ο Δήμος αλλά και τα τερτίπια των συνηγόρων  των κατηγορουμένων από τις αρχές Απριλίου που ξεκίνησε , «κατάφεραν»¨να γίνουν μόνο δώδεκα συνεδριάσεις .

Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , είχε υποσχεθεί εξ΄αρχής ότι θα μεταφερόταν η δίκη εκτός Κορυδαλλού . Στις τότε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , ο κ. Κασιμάτης ,  είχε σπεύσει να « ευχαριστήσει δημοσίως» την τότε κυβέρνηση , για τα « θα» που του είχε πει .

« Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω  δημόσια την κυβέρνηση»  ήταν τα λόγια του , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , παραμονή της έναρξης της δίκης , σπεύδοντας παράλληλα  να επαναλάβει εκεί ,  στα « κουφά» , ότι είναι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι και αν απ΄όσα έλεγε  ότι του είπαν ή από  υπουργικές μεθοδεύσεις διαφαίνετο από τότε ότι εμπαιζόταν η κοινωνία του Κορυδαλλού .

Έπρεπε να περάσουν βδομάδες , μέχρι να το αντιληφθεί τελευταίος ο κ. Κασιμάτης και πάλι να διαχωρίζει τους συναρμόδιους υπουργούε σε «καλούς» και σε « κακούς».

Έτσι φτάσαμε  Σεπτέμβρη και η υπόσχεση   ότι θα μεταφερόταν σε  ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, αποδείχθηκε απλώς «θα». . Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο, ώστε με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατεθεί ο νέος αυτός χώρος και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τη δίκη αυτή.

Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις.

Για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής δικάζονται συνολικά 68 κατηγορούμενοι (παραπέμφθηκαν 69 αλλά ένας όπως δηλώθηκε στο δικαστήριο έχει αποβιώσει), οι οποίοι είναι οι:

Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιώαννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακίας, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γέωργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.

Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι η Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα. Μέλη του δικαστηρίου, οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Ανέστη. Εισαγγελέας έδρας είναι η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή εισαγγελέα τον Στέλιο Κωσταρέλλο.

 
 

About the author

More posts by