Υπό το βάρος των καταγγελιών παραιτήθηκε ο Πάχος , στέλεχος του Κασιμάτη;

 

 

Την παραίτηση του , από πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Κορυδαλλού , που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου , ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά , στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, ο πρόεδρος  της , Γιάννης Πάχος .

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λακωνική  επιστολή του ,  επικαλείται « προσωπικούς λόγους» . Είναι όμως έτσι πραγματικά ;

Ο κ. Πάχος , είναι εκείνος που  δημόσια , σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προ μηνών  , με γραπτό κείμενο που ο ίδιος συνέταξε, διάβασε και κατάθεσε στα πρακτικά , παραδεχόταν –ομολογούσε ότι επι ημερών του στη Σχολική Επιτροπή ,  υπήρξαν διπλοεγγραφές και άλλες σοβαρότατες διαχειριστικές και διοικητικές ατασθαλίες. Κάτι που επανέλαβε  επανειλημμένως σ΄εκείνη τη συνδρίαση και ο ίδιος ο δήμαρχος , Σταύρος Κασιμάτης.

Όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν ωστόσο , ο κ. Κασιμάτης , σαν να μην « τρέχει»  τίποτε  ή οι παραδοχές αυτές των ιδίων ήταν « αμελητέας» σημασίας , στήριξε τον κ. Πάχο και δεν  ζήτησε την παραίτηση του. Ούτε καν έδωσε εντολή για διερεύνηση των τόσο βαρύτατων σε συνέπειες ομολογιών τους.

Αντίθετα με ότι απαίτησε  σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα  ( Σύλλογοι καθηγητών , δασκάλων , Ένωση Γονέων) αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους», Γιώργος Δημόπουλος , από την πρώτη στιγμή , ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του και καλώντας παράλληλα τον κ. Κασιμάτη, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να προβεί στην άμεση αντικατάσταση του.

Όπως προείπαμε η στάση του κ. Κασιμάτη , ήταν και σ΄αυτό , όπως σε τόσα άλλα,« πέρα βρέχει». Ούτε αντικατέστησε τον κ. Πάχο , ούτε διέταξε οικονομικό και διοικητικό έλεγχο για τα όσα πρωτοφανή ( διπλοεγγραφές κ.α ) αποκαλύφθηκαν και παραδέχθηκαν και οι ίδιοι ότι συνέβησαν .

Εκείνη σχεδόν την περίοδο μάλιστα , σημειώθηκε και η « καρατόμηση» του κ. Πάχου από την ηγεσία της ΝΔ , από τη θέση του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ , στον Κορυδαλλό  για πειθαρχικά παραπτώματα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πάχος , όπως και όλοι οι άλλοι νεοδημοκράτες ( Μερεντίτης , Διακάτου , Ευθυμίου, κ.α) –στελέχη  της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη , ουδέποτε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , έχουν αμφισβητήσει  – σίγουρα ποτέ δημόσια -τις « ευχαριστίες», τα θερμά λόγια   προς  τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του  ΣΥΡΙΖαίου  επικεφαλής της παράταξής τους, κ. Κασιμάτη.

 
 

About the author

More posts by