«Χαβαλετζήδες» Διοίκηση και Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Κορυδαλλό

Παρ΄ολίγον να μπει το 2020  χωρίς ο δήμος Κορυδαλλού να έχει προυπολογισμό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συγκληθεί στις …30 Δεκεμβρίου , με μοναδικό θέμα αυτό , παρ΄ολίγον να μην πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.Και να σκεφθεί κανείς ότι η συνεδρίαση για τον Πορυπολογισμό , θεωρείται η κορυφαία κάθε έτους.

Το -ακόμη  ένα- πρωτοφανές που βίωσε ο δήμος αυτός στις   πρώτες » 120 μέρες» της  δημαρχιακής θητείας  Χουρσαλά , οφείλεται αποκλειστικά  σε δυο λόγους :

Στην » κουτοπονηριά»- που έχει αναχθεί σε » στρατηγική»- της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά, να θέσει προς συζήτηση και  ψήφιση τον προυπολογισμό του 2020 , ένα μόλις 24 ωρο…πριν την  αλλαγή του νέου χρόνου .

Σ΄αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων σ΄όλη τη χώρα , που τους είχαν εγκρίνει από το …Νοέμβριο ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Θέλησε λοιπόν , φέρνοντας το   στο «παρά πέντε»  για ψήφιση ,  να βάλει το «μαχαίρι στο λαιμό» σ΄ όσους διαφωνούν , ζητώντας τη  ψήφιση του , διαφορετικά  αν απορριπτόταν  τάχα  ο δήμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, μετά την 1η Γενάρη .

Διότι , άλλος λόγος δεν υπήρχε. Εκτός και αν για κάποιο λόγο » ευθύνονται» οι αρμόδιες υπηρεσίες ( οικονομική κ.α ) που είναι επιφορτισμένες για τον προυπολογισμό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ειπώθηκε και δεν θα ήταν δυνατόν αφού  παραμένουν αναλλοίωτες  στη σύνθεση και την ιεραρχία τους  από την εποχή Κασιμάτη , που τότε  ψηφιζόταν πολύ πιο σύντομα ο προυπολογισμός.

Πέραν όμως των ευθυνών της διοίκησης , τεράστιες είναι και οι ευθύνες στους Δημοτικούς Συμβούλους . Τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Μ΄ εξαίρεση την παράταξη Κατσούλη , που ήταν  σύσσωμη παρούσα και το μοναδικό μέλος του » Ανυπότακτου Κορυδαλλού» Γ. Περσίδης , απ΄όλες τις άλλες παρατάξεις απουσίαζαν μέλη τους.

Με » κορυφαία» την παράταξη του πρώην Δημάρχου Κασιμάτη  και νυν αξιωματική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ,  όπου όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της ,   παρέστη μόνο ο Σπ. Αγιώτατος , που είναι  αντιπρόεδρος του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ουδείς άλλος απ’ όλους εκείνους που μέχρι τον Ιούνιο ,παρουσιάζονταν επί …τετραετίες ως » σωτήρες» και » υπηρέτες» του Κορυδαλλιώτικου λαού .

Γιατί άραγε όμως ; Επειδή κρύωναν  εκείνη την ημέρα ; Επειδή προτίμησαν διακοπές αντί να επιτελέσουν το ρόλο για τον οποίο εξελέγησαν ; Ή μήπως επειδή κανείς τους δεν ήθελε να υπερασπιστεί σε τυχόν κριτική τα » πεπραγμένα» της περιόδου Κασιμάτη;

Πάντως αν ήταν το τελευταίο την » πάτησαν».  Η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά  ( με τις παρατάξεις που τη συγκροτούν) , σ΄αντίθεση μ΄όσα  και εγγράφως  είχε υποσχεθεί προεκλογικά- δεν …είπε τίποτε. Συνεχίζοντας να πράττει αυτό που κάνει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε : Να μην «ακουμπά» καθόλου εκείνη την περίοδο.

Κι αυτό  εξηγείται από τον πλήρη εναγκαλισμό της , ταύτιση και σύμπραξη με  πρωτοκλασάτα στελέχη  της περιόδου Κασιμάτη . Αρκετά εκ των οποίων ήδη έχουν αναλάβει θέσεις ΚΑΙ  στη νέα ηγεσία του δήμου ή με την στήριξη της έχουν  εκλεγεί σ΄άλλους φορείς.

 
 

About the author

More posts by