Τέλος ο Κασιμάτης . Δεν βάζει ξανά υποψηφιότητα γνωρίζοντας ότι θα συντριβεί

Αποχαιρετά , σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ , το « θρόνο» του , ο ( πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης .

Στην απόφασή του αυτή οδηγήθηκε , αναφέρει η εφημερίδα” κάτω από την κατακραυγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για την ανικανότητα και την ανυπαρξία της πιο παλαιοκομματικής διοίκησης που γνώρισε ποτέ η πόλη“.

Το δημοσίευμα

Αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα της εφημερίδας, που κυκλοφόρησε την Ιη Ιουλίου και δεν έχει διαψευστεί :

Στα 12 χρόνια που διοικεί, στην πόλη για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ένα κατεστημένο του οποίου ηγείται μια νομενκλατούρα που ενδιαφερόταν αποκλειστικά για τη συνέχιση της εξουσίας της .

Ο κύβος ερρίφθη για τον κ. Κασιμάτη , διαπιστώνοντας ο ίδιος , ότι πλέον κινδυνεύει στις δημοτικές εκλογές του 2019, όχι να εκλεγεί αλλά να έρθει τρίτος και εκτός β΄γύρου .

Ο υπέρμετρος εγωισμός που τον διακρίνει , δεν του «επιτρέπει» να δώσει τη μάχη και να ηττηθεί.

Ο …περιηγητής πολλών κομμάτων , κ. Κασιμάτης , έχει αντιληφθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της διοίκησης του, έχουν απαξιωθεί τελείως στη συνείδηση των πολιτών .Οι οποίοι έχουν πλέον αντιληφθεί περι τίνος πρόκειται όλοι τους . Ακόμη και εκείνοι , που για «δικούς» τους λόγους συνεχίζουν να τους στηρίζουν ( πόσο ακόμη όμως;).

Τέσσερις είναι οι λόγοι που τον έχουν κάνει να μη θέσει υποψηφιότητα:

-Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι πως από το 2010 και μετά σε κάθε εκλογική διαδικασία έχει ραγδαία πτώση. Ακόμη και το 2014 παρά την μετάλλαξή του, σε ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν πλειοψηφών ρεύμα τότε , έλαβε μόλις 35% από 55% το 2010.Επίσης είναι βέβαιον ότι δεν θα εκλεγόταν αν αντίπαλος του , στο β΄γύρο, ήταν οποιοσδήποτε άλλος , πλην του κ. Μελά , ο οποίος ήταν ο μόνος που με κανέναν δεν μπορούσε να κερδίσει .

– Ο δεύτερος , είναι η παντελής ανυπαρξία έργου.Κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει αυτή την πενταετία του κ. Κασιμάτη. Μόνο « θα», που όποιος τον ακούσει νομίζει ότι όλος ο προυπολογισμός του κράτους έχει δοθεί για τον Κορυδαλλό .Η έναρξη δεν των έργων μεταφέρεται κάθε φορά από χρόνο σε χρόνο .Ακόμη όμως και τα έργα που έχει κάνει ( όχι τώρα ,τις προηγούμενες τετραετίες ) , συγκεντρώνουν τη μήνιν των πολιτών για τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν , όπως αυτό της πλατείας Μέμου.

– Ο τρίτος είναι η συνειδητοποίηση από τους πολίτες πόσο επικίνδυνη είναι για το μέλλον του Κορυδαλλού , η τυχόν συνέχιση της διοίκησης Κασιμάτη .Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι όσα επιχείρησε να πράξει στην οδό Πόντου και την περιοχή της πλατείας Αγ. Γεωργίου και υποχρεώθηκε μετά τις κινητοποιήσεις της παράταξης του Γιώργου Δημόπουλου και εκατοντάδων πολιτών να ανακαλέσει αυτά που είχε δρομολογήσει.Ή το γεγονός ότι έχει αφήσει τον Κορυδαλλό , παντελώς απροετοίμαστο για τις όποιες αρνητικές –πέραν των θετικών – συνεπειών που θα έχει η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ( κυκλοφοριακό , κανέναν χώρο στάθμευσης, μη λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας κ.α ) .

– Ο τέταρτος και εξίσου κυριότερος λόγος είναι ο νόμος που θεσπίζει την απλή αναλογική στις Δημοτικές Εκλογές . Γνωρίζοντας ότι ακόμη και στην απίθανη περίπτωση επανεκλεγεί , θα έχει το πολύ με βάση το ποσοστό που πήρε το 2014 μόνο 13-15 δημοτικούς συμβούλους . Όταν για να έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτούνται τουλάχιστον 22. Εκείνος λοιπόν που έχει συνηθίσει να διοικεί με αυταρχικό τρόπο, που θα βρει τους υπολοίπους; Δεδομένου ότι καμία από τις νυν παρατάξεις της αντιπολίτευσης ( πλην του κ. Μελά , που όμως δεν υπολογίζεται διότι θα είναι μαζί του ή θα αποσυρθεί) , δεν επιθυμεί να συνεργαστεί και είναι σε σκληρή αντιπαράθεση με εκείνον.

– Ο πέμπτος , λόγος είναι ότι ο κ. Κασιμάτης , πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ , νυν ΣΥΡΙΖΑ , οφείλει εν πολλοίς τη νίκη του στις εκλογές του 2014 και στην στήριξη που του προσέφεραν τοπικά στελέχη της ΝΔ . Σε εννέα υπολογίζονται οι νεοδημοκράτες- ενεργά στελέχη του κόμματος- Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με την κατά τ΄ άλλα « αριστερή» , όπως θέλει να την παρουσιάζει δημοτική του παράταξη . Και οι οποίοι αποτελούν σ΄΄ αυτήν , την πιο πολυπληθή πολιτική ομάδα (Μερεντίτης , Μακρυγιάννης , Πάχος , Ευθυμιάδης , Διακάτου ,κ.α ). Τι θα πράξουν λοιπόν όταν η ΝΔ ορίσει δικό της υποψήφιο δήμαρχο και είναι ή ετοιμάζεται να γίνει κυβέρνηση ;Δεν θα τον στηρίξουν και θα «αποστατήσουν» για χάρη του κ. Κασιμάτη και να διαγραφούν;

Ο έκτος και τελευταίος από τους σημαντικότερους λόγους είναι η υπόσχεση που είχε δώσει και έχοντας την κάνει « σημαία» τότε , πρωτοεξελέγη το 2006. Ότι αν εκλεγόταν , μετά από δυο θητείες , δηλαδή το 2014, θα αποσυρόταν. Κατηγορώντας τον τότε Δήμαρχο κ. Χρήστου , που έβαζε υποψηφιότητα για 3η φορά. Το 2014 την υπόσχεση αυτή – όπως και άλλες βέβαια μέχρι τώρα- την αθέτησε. Θα το έκανε ξανά; Θα ξεφτιλιζόταν τελείως“.

 
 

About the author

More posts by