51 μόνο παιδιά εμβολίασε ο Δήμος

koinonikes_ypiresies 039 Την στιγμή κατά την οποία , τόσο με δηλώσεις του ιδίου του Δημάρχου , κ. Κασιμάτη όσο και με  ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλεται η  συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η έλλειψη στοιχειώδους φροντίδας για τους ανασφάλιστους ,  η Δημοτική του Αρχή αποδεικνύεται ανήμπορη να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στις σημερινές ανάγκες .Και είναι στον αντίποδα άλλων Δήμων όπως του Ελληνικού –Αργυρούπολης .
Απόδειξη το «πολυδιατυμπανισμένο»  πρόγραμμα του Δήμου  «Στηρί-ΖΩ» , στο οποίο εμβολιάστηκαν όλο κι όλο 51 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών της πόλης μας . Όταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη, οι ανασφάλιστες οικογένειες ανέρχονται σε εκατοντάδες .
Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση του Δήμου , γίνεται λόγος για « αυξημένη συμμετοχή» κατά την  6η φάση εμβολιασμού παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών στα « Δημοτικά Ιατρεία» του Δήμου .
Ομάδα των εθελοντών παιδιάτρων και νοσηλευτών της ΜΚΟ Αποστολή Άνθρωπος  μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων εξέτασαν κι εμβολίασαν 51 παιδιά με 88 εμβόλια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, ενώ η επόμενη φάση εμβολιασμών προβλέπεται για το τέλος Ιανουαρίου του 2014. Πληροφορίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης ανασφάλιστων παιδιών μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς από το αρμόδιο τμήμα Προστασίας-Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών στο 210 4954814, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα.

 
 

About the author

More posts by