Έφερε πίσω από το «φεγγίτη» ο Χουρσαλάς τη διοίκηση Κασιμάτη

 

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα επί μήνες μετά τις εκλογές  αναφέραμε για το  δημοτικό «νταραβέρι» που είχε ξεκινήσει από την επαύριον κιόλας που έκλεισαν οι κάλπες : Μεταξύ του νικητή και νυν δημάρχου Νίκου Χουρσαλά και της πλειοψηφίας των στελεχών του προκατόχου του , Στ. Κασιμάτη , που είχαν εκλεγεί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όρισε αντιδήμαρχο και εντεταλμένη σύμβουλο αντίστοιχα , τους εκλεγμένους με την παράταξη Κασιμάτη , Παναγιώτη Μακρυγιάννη και Ελευθερία Κωτσίδου .

Η κυρία Κωτσίδου,  είχε  στενότατη προσωπική και πολιτική σχέση με τον Στ. Κασιμάτη , ο οποίος μάλιστα  την αποκαλούσε  χαιδευτικά « κόρη» του . Επίσης  κατείχε τη θέση της αντιδημάρχου μέχρι και την τελευταία ημέρα  που  παρέδωσε  την εξουσία η Δημοτική του Αρχή.

Ο δε  Παναγιώτης Μακρυγιάννης , ήταν από τους πιο πιστούς στον Κασιμάτη .Ακόμη και όταν  ο τότε αρχηγός του πήρε την επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ,  εκείνος όχι μόνο παρέμεινε  εκεί -σαν να μην τρέχει τίποτε-αλλά και πολέμησε λυσσαλέα την «γαλάζια» υποψηφιότητα Χουρσαλά.

Ήταν μάλιστα τέτοια η στήριξη που παρείχε  όλα αυτά τα χρόνια στον Κασιμάτη , που όταν εκείνος στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόταν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  με σφοδρότητα κατά της ΝΔ , κιχ δεν του έλεγε.

Το  δημοτικό  αυτό «νταραβέρι»  του κ. Χουρσαλά με τα « ορφανά» του Κασιμάτη , διήρκησε όλο το καλοκαίρι.Και γινόταν από τον κ. Χουρσαλά εν κρυπτώ ακόμη και από την παράταξη του – που ποτέ δεν ενημέρωσε ή ζήτησε τη συγκατάθεση της, όπως οι ίδιοι οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι έλεγαν όταν  τους ρωτούσαν σχετικά  .Φυσικά και από τον ίδιο τον Κορυδαλλιώτικο λαό , που τόσα άλλα τους είχε πει επ΄αυτού για να πάρει τη ψήφο του.

Χθες  ,με τις σχετικές υπογραφές , είχε  « θετική» κατάληξη  για το κατεστημένο που διοικεί το δήμο όλα αυτά τα χρόνια , από διάφορες –εναλλασσόμενες θέσεις και ρόλους .

Μέρος  αυτού του κατεστημένου ήταν και είναι ο ίδιος ο κ. Χουρσαλάς, ο οποίος αφότου πρωτο-πολιτεύθηκε , συμπορεύθηκε πάντα με τους δυο κύριους πόλους του , τον Κασιμάτη και τον Μελά .

Εξάλλου , ακόμη και τώρα που έθεσε υποψηφιότητα ,οι δημοτικοί του σύμβουλοι που εξέλεξε , στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τους προέρχονται και αυτοί από  αυτό το «κατεστημένο» , κατέχοντας επί χρόνια διάφορα αξιώματα  κατά τη διάρκεια της εξουσίας του.

 
 

About the author

More posts by