Αβέβαιη η έναρξη σχολικής χρονιάς για εκατοντάδες μαθητές του Κορυδαλλού

Στον “ αέρα” είναι η έναρξη της σχολική χρονιάς για τους 280 μαθητές του Γ΄Γυμνασίου Κορυδαλλού .

Αιτία , η δικαστική προσφυγή του ιδιοκτήτη του κτιρίου , να κριθεί ως επικίνδυνο – ακατάλληλο για σχολική χρήση .

Ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα , τα οποία θα εκδικαστούν 27 Αυγούστου και μέχρι τότε και την απόφαση του δικαστηρίου , είναι αβέβαιο κατά πόσο θα ξεκινήσει σ΄αυτό η σχολική χρονιά για τους μαθητές του .

Πιο συγκεκριμένα , ο ιδιοκτήτης επικαλείται σχετική έκθεση πολιτικών μηχανικών , στην οποία αναφέρονται συγκεκριμένα προβλήματα που διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο τους στο σχολείο και εκ των οποίων κάνουν λόγο για επικινδυνότητα .

Ήδη το σχολείο επισκέφθηκε για έλεγχο και κλιμάκιο της ΚΤΥΠ ΑΕ ( πρώην ΟΣΚ) και αναμένεται η έκθεση του ελέγχου στατικότητας που πραγματοποίησαν . Το τι θα αποφανθούν , αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου. Αν βεβαίως μέχρι τότε έχουν καταθέσει την έκθεση αυτή .

Πάντως απορίας άξιον είναι , ότι ο δήμος , όπως φάνηκε και στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δεν έχει μέχρι τώρα κανένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που δεν είναι θετική για το σχολείο η απόφαση του δικαστηρίου . Και συγκεκριμένα που θα φοιτήσουν οι μαθητές κ.α .

 
 

About the author

More posts by