Απεργία από αύριο των δικηγόρων του Πειραιά

dikastiria-aithousa-528x330

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 μέχρι την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016.

Το  πλαίσιο χορήγησης αδειών διαμορφώνεται ως εξής:

  • Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
  • Παραγραφές – προθεσμίες
  • Αναστολές πλειστηριασμών
  • Αιτήσεις προσωρινών διαταγών
  • Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.

Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

Αναβολές

Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους δικηγόρους  η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Επίσης την Πέμπτη, 14.1.2016 και ώρα 12:00μ   θα πραγματοποιηθεί πανδικηγορική συγκέντρωση στα γραφεία του Δ.Σ.Α. και πορεία στη Βουλή.

Κατά την ημέρα τη πανδικηγορικής συγκέντρωσης τα δικηγορικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά, ο δε Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας από τις 8:00π.μ. έως τις 11:00π.μ. και θα παραμείνει κλειστός κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας.

 
 

About the author

More posts by