Αρωγός και χρηματοδότης στο δήμο Κερατσινίου το ΕΒΕΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δραπετσώνας

Επιστολή στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, απέστειλε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, εκδηλώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον, αλλά και την πρόθεση του Επιμελητηρίου να σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στη διαδικασία υλοποίησης του γενικού σχεδίου του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με το πρώτο “Master Plan” του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που δημοσιεύτηκε, σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν τα 204 από τα 640 στρέμματα της περιοχής των παλαιών Λιπασμάτων, σε κέντρο καινοτομίας και τεχνολογικής προόδου καθώς και στεγασμένης αγοράς τροφίμων, σε συνδυασμό βεβαίως με χώρους στάθμευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου.

Το Ε.Β.Ε.Π, με απόφαση του , τίθεται στη διάθεση του Δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του, για τη δημιουργία ενός από τα πέντε εμβληματικά έργα, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Το τμήμα μελετών και έρευνας του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Ινστιτούτα, έχει τη δυνατότητα να εκπονήσει σχετική μελέτη βιωσιμότητας και οικονομικής γεωγραφίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και να διερευνήσει το ενδιαφέρον στέγασης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και ξένων “startups” στο διεθνές κέντρο καινοτομίας.

Επιπρόσθετα, μέσω του ΓΕ.ΜΗ, μπορεί να ερευνήσει και να εξετάσει τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παραγωγών και αλιέων της περιοχής για τη λειτουργία μιας σύγχρονης στεγασμένης αγοράς τροφίμων με υπερτοπικό χαρακτήρα, που θα αναδειχθεί σε τοπόσημο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, όπως άλλωστε προβλέπεται στο πλάνο αξιοποίησης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. του Σεπτεμβρίου θα προβλεφθεί σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020, από τα διαθέσιμα του Επιμελητηρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να γίνουν χωρίς καθυστέρηση τα επόμενα βήματα αυτού του σημαντικού έργου για τη Δραπετσώνα και ταυτόχρονα έργου πνοής για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, ενημέρωσε με προσωπικές του επιστολές, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επεσήμανε, πως η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς προσφέρεται να συμμετέχει στον φορέα για τη δημιουργία και λειτουργία του Πάρκου Δραπετσώνας, αναλαμβάνοντας μάλιστα, μέρος του κόστους σχεδιασμού και υλοποίησης, τόσο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και κάθε άλλης αναπτυξιακής επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Επιμελητηρίου.

 
 

About the author

More posts by