Β. Κορκίδης : Η ενότητα όλων απέτρεψε δυσμενείς εξελίξεις από το master plan του ΟΛΠ

 

Η απόφαση  για το master plan του ΟΛΠ αφενός «ξεκλειδώνει» την υλοποίηση του και αφετέρου «κλειδώνει» τις υποδομές και το εύρος δραστηριότητας του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, δήλωσε  ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π, Βασίλης Κορκίδης.

Η ενότητα όλων των φορέων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, και όχι μόνο, σημείωσε ο κ. Κορκίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΔΕ ΕΒΕΠ , αποσόβησαν τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή.

Στο σημείο αυτό, και με αφορμή επισημάνσεις που έγιναν κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την επιστολή- πρόταση που έχει αποσταλεί από το Επιμελητήριο στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκη, να επέλθει διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- Κίνας, ώστε να εξαιρεθούν από περιορισμούς και εισαγωγικά τέλη η αποστολή ναυτιλιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών, αποκλειστικά από το λιμάνι του Πειραιά προς όλα τα λιμάνια της Κίνας.

 
 

About the author

More posts by