Δεν αποσφράγισε το Δικαστήριο το «Ρηνιωτάκη»

Έχασε ο δήμος Κορυδαλλού , την προσφυγή που είχε κάνει ενάντια στα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που είχε λάβει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού ( πρώην Ρηνιωτάκη) .

Με τα ασφαλιστικά αυτά μέτρα , το Δικαστήριο  είχε αναγνωρίσει ότι το κτίριο  είναι επικίνδυνο , όπως ο ιδιοκτήτης  ισχυρίζεται , επικαλούμενος  έκθεση πολιτικών μηχανικών , η οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένες προβληματικές κτιριακές καταστάσεις .

Έκτοτε , εδώ και σχεδόν ένα μήνα το κτίριο παραμένει σφραγισμένο και θα εξακολουθήσει να είναι μέχρι τις 27 του μηνός , που θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο πταισματοδίκης  ενώπιον του οποίου τη Δευτέρα 12 του μηνός , εκδικάστηκε η προσφυγή του δήμου κατά των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων , την απέρριψε.

Όλα αυτά επιτείνουν την  αβεβαιότητα για την έναρξη ή όχι της σχολικής χρονιάς , για τους 220 μαθητές που έχει το σχολείο και όχι 280 , όπως ελέχθη στο …Δημοτικό Συμβούλιο .

Πέραν αυτών ακόμη και αν το δικαστήριο στις 27/8 αποφανθεί υπέρ του να λειτουργήσει το σχολείο , έχει σημασία το τι ακριβώς θα αναφέρει η απόφαση και ιδιαίτερα αν θέσει προαπαιτούμενες υποχρεωτικές επισκευές.

Ο χρόνος που θα απομένει μέχρι να κτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς , θα είναι πλέον ασφυκτικός . Δυο βδομάδες.

Επίσης ,αν οι εργασίες αυτές εμπίπτουν σ΄αυτές που από το νόμο και το συμφωνητικό είναι υποχρεωτικές να γίνουν από το δήμο ή από τον ιδιοκτήτη . Στη δεύτερη περίπτωση αντιλαμβάνεται κανείς  τι ενδεχομένως μπορεί να  συμβεί ( καθυστερήσεις , χρόνος έναρξης , περαίωσης κλπ). Όπως και αν αυτές μπορούν να  πραγματοποιηθούν με το σχολείο εν λειτουργία .

 
 

About the author

More posts by