Εκατοντάδες παιδιά στο 5ο Φεστιβάλ Προσχολικής Αγωγής Βρεφονηπιακών Σταθμών Νίκαιας- Ρέντη

Λουλούδια, χρώματα, κατασκευές, διαδραστικά εργαστήρια, μάγους και δροσερές λιχουδιές περιελάμβανε το 5ο Φεστιβάλ Προσχολικής Αγωγής Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού. Περισσότερα από 700 παιδιά και 1000 ενήλικες πήραν μέρος και το Πάρκο για μια μέρα μετατράπηκε σε έναν μεγάλο παιδότοπο.
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου είχαν ετοιμάσει πρωτότυπες και ευχάριστες δράσεις για τα παιδιά προβάλλοντας τη χαρά της προσχολικής μάθησης. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν εθελοντικές ομάδες όπως η Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Έλα κι εσύ!» η οποία συγκέντρωνε είδη ρουχισμού για τη δομή παιδικής προστασίας Παιδόπολη «Αγ. Ανδρέας» και παρότρυνε τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ζωγραφιά για τα παιδιά της δομής και η ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων).
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επισημαίνει:
«Αυτό το φεστιβάλ που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε ένα δημόσιο ανοιχτό χώρο, όπως είναι το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού ανέδειξε την αξία της προσχολικής εκπαίδευσης και πρόσφερε μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια έχοντας ως κινητήρια δύναμη τη φαντασία τους. Θέλω να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής Νίκο Παναγόπουλο γι’αυτή την πρωτοβουλία καθώς και όλους τους εργαζόμενους των σταθμών που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ.»