Εκατοντάδες στην ορκωμοσία Χουρσαλά στον Κορυδαλλό.Αναγνώρισε τη συμβολή Δημόπουλου, ανακοίνωσε συνεργασία τους και έθεσε υψηλούς στόχους

Η πιο μαζική ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής στον Κορυδαλλό , ήταν αυτή του νέου δημάρχου Κορυδαλλού , Νίκου Χουρσαλά και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου .

Μελανό , μελανότατο σημείο , η μη παρουσία -παρότι είχε προσκληθεί και όφειλε ως δήμαρχος που ήταν ακόμη- του Σ. Κασιμάτη, κάτι που ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί στο παρελθόν .Έτσι ο Κορυδαλλός “ χάρις” σ΄αυτήν την μίζερη στάση του απερχόμενου δημάρχου , γίνεται ο μοναδικός πανελλαδικά δήμος αυτή την περίοδο , που ο απερχόμενος δήμαρχος δεν παρέστη .

Ο κ. Χουρσαλάς , στην ομιλία του , έθεσε πολύ υψηλούς στόχους για τη δημαρχιακή του θητεία ενώ αναγνώρισε δημόσια τη συμβολή που είχε στην εκλογή του , η ξεκάθαρη και σθεναρή στήριξη που του προσέφερε στον β΄γύρο , η παράταξη “ Δήμος για Όλους” του Γιώργου Δημόπουλου.

Και αναφερόμενος στις συμμαχίες και συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, ανακοίνωσε την συνεργασία με την τρίτη σε έδρες παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμος για όλους», λέγοντας ότι θα πάρει και θεσμική μορφή τις επόμενες μέρες

Την τελετή της θρησκευτικής ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη που εκπροσώπησε τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, του Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου, των βουλευτών Β’ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλου, Γιάννη Τραγάκη (ΝΔ), Γιάννη Ραγκούση, Τρύφωνα Αλεξιάδη (ΣΥΡΙΖΑ), Σοφίας Ασημακοπούλου (Ελληνική Λύση), του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου.

Εμφανώς συγκινημένος ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους δημότες για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι την μεταλλάσσει από μια τυπικού χαρακτήρα εκδήλωση σε αφετηρία μιας νέας εποχής για την πόλη.

Δίνοντας το στίγμα της διοίκησης του τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Αφήνουμε στο χτες όσα μας χωρίζουν, οριοθετώντας μια νέα εποχή χωρίς αποκλεισμούς, μικροπολιτική και εγωισμούς στοχεύοντας σε έναν Δήμο για όλους», είπε χαρακτηριστικά .

«Όραμά μας είναι μια πόλη σύγχρονη, ψηφιακά έξυπνη και προσβάσιμη. Έναν Δήμο οικονομικά αυτοδύναμο, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, φιλόξενο για τους επισκέπτες, ελκυστικό για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο νέος Δήμαρχος Κορυδαλλού, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες της διοίκησης του.

Την ολοκλήρωση του Μετρό, ως ευκαιρία για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι ως θηλιά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη ανοιχτής διαβούλευσης και ενημέρωσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κίνητρα για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης και σύνδεση του Μετρό με τις γειτονιές, μέσω Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των Φυλακών έκανε μνεία στην πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για απομάκρυνση τους από την πόλη, λέγοντας ότι αποτελεί κοινό όραμα των δημοτικών αρχών της Μεταπολίτευσης, ενώ ο ίδιος δεν θα μείνει στις υποσχέσεις τόσων χρόνων.

Στους βασικούς άξονες συμπεριέλαβε την αξιοποίηση του χώρου των πρώην Λατομείων στην αδικημένη περιοχή του Σχιστού, η οποία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και αναβάθμισης με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης.

Τέλος, χαρακτήρισε ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας με ανανέωση του στόλου, υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και αξιοποίηση τεχνολογίας. «Έναν Δήμο που θα λάμπει από καθαριότητα αλλά και αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε όλες και όλους «να μιλήσουμε ανοιχτά για την επόμενη μέρα, να οραματιστούμε μαζί το αύριο, να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή, να εμπνεύσουμε το νέο, το αισιόδοξο, το ελπιδοφόρο. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα Βήμα Μπροστά!».

Επίσης , δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και την συνεργασία με την παράταξη “16χρονη πόλη”.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ενώπιον του Δημάρχου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο τ. Δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Μελάς, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και Νίκος Παπαγεωργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Νίκος Βρεττάκος, ο τ. βουλευτής Β Πειραιά Αναστάσιος Νεράντζης, οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Γιάννης Καλδέλλης, Ευσταθία Παπαγεωργίου και Κλειώ Σγουροπούλου, ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Μπεχράκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας Στέλλα Μπελιά, οι πρώην υποψήφιοι βουλευτές Γ. Βρεττάκος, Μ Λιβανός, Σαβίνα Μπιθιζή, Ανδρέας Παλευρατζής, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Δημήτρης Διαμαντίδης και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης.

 
 

About the author

More posts by