Εκδήλωση για την Παιδική Κακοποίηση στη Νίκαια

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προστατεύοντας τα παιδιά μας» διοργανώνει το Δημοτικό Δίκτυο Εθελοντισμού Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).

Για την παιδική κακοποίηση θα μιλήσουν οι: Έλενα Ράπτη , Βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης με θέμα «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». Η ίδια έχει αναλάβει και τον συντονισμό της εκστρατείας «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα. Η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Συγγραφέας θα αναφερθεί στη «Σεξουαλική κακοποίηση: Βοηθήστε τα παιδιά να αντιδράσουν». Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Αραβαντινού, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημοτικού Δικτύου Εθελοντισμού Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

«Το θέμα της παιδικής κακοποίησης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε σχετική μελέτη του υπολογίζει πως κάθε χρόνο 73.000.000 αγόρια και 150.000.000 κορίτσια υφίστανται σεξουαλική παρέμβαση. Κατά τη διάρκεια του 2017 αφαιρέθηκαν από τον παγκόσμιο ιστό 259.000 εικόνες και βίντεο παιδικής κακοποίησης χάρη στην άμεση παρέμβαση 48 ανοιχτών γραμμών καταγγελιών που λειτουργούν σε 43 χώρες του κόσμου”, δήλωσε ο  Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και πρόσθεσε:

“Τα παιδιά γίνονται θύματα σωματικής και συναισθηματικής βίας. Το 10%-20% των παιδιών στην Ελλάδα υπολογίζεται πως πέφτουν θύματα διαφορετικών μορφών κακοποίησης και δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν μια ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια.

Η ανάγκη λήψης μέτρων κρίνεται επιτακτική για να μπορούμε να μιλάμε αν όχι για εξάλειψη του φαινομένου τουλάχιστον για τον περιορισμό του. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες στρατηγικές πρόληψης με πολλαπλούς αποδέκτες: οικογένεια, σχολική κοινότητα, τοπική κοινωνία, γιατροί. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του φαινομένου απαιτείται ευελιξία και συντονισμένη προσπάθεια σ’ένα ενιαίο σχέδιο δράσης. Το χαμόγελο δεν πρέπει να απουσιάζει από τα χείλη των παιδιών και αυτή είναι μια ευθύνη όλων μας».

 
 

About the author

More posts by