Εκδήλωση – Συζήτηση για το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα από την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού

 

Afisa-B-ELME-(A4-CMYK--LowRes)-EKDHLWSH-FINLANDIKO-EKPAIDEYTIKO-SYSTHMAΤο Φινλανδικό Σύστημα Εκπαίδευσης, γνωστό για τις ίσες ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει, είναι το θέμα της εκδήλωσης- συζήτησης που διοργανώνει η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την αρωγή του Δήμου Κορυδαλλού την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου , στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρηγορίου Λαμπράκη 240, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Προσκεκλημένοι της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά είναι η Joana Oikarinen – Vasilopoulos, Εκπρόσωπος της Φινλανδικής Πρεσβείας και ο Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, οι οποίοι θα μιλήσουν για το φινλαδικό εκπαιδευτικό σύστημα  μέσα από τα παραδείγματα και τις εμπειρίες εκείνων που το σχεδίασαν και το έζησαν. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Νίκος Κατσούλης, το παράδειγμα της Φινλανδίας, μιας μικρής χώρας, που επένδυσε στην εκπαίδευση και στη γνώση για να αντιμετωπίσει τη δική της οικονομική κρίση, είναι υπόδειγμα προβληματισμού και για τη χώρα μας, που πρέπει επιτέλους να αναζητήσει νέα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα. Η ριζική μεταρρύθμιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος είναι βασικό ζητούμενο για την χώρα μας και τη συνολική κρίση που αντιμετωπίζει.

 

 
 

About the author

More posts by