Εκπαιδεύεται στην αντισεισμική προστασία το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Πειραιά

 

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών»,  παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τη σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας, μίλησε η Δρ. Ασημίνα Κούρου γεωλόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης  και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε ότι από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ένας  από τους κύριους στόχους ήταν και εξακολουθεί να είναι η ασφαλής διαμονή των παιδιών και του προσωπικού, καθώς και η προστασία τους από κινδύνους στους χώρους όπου στεγάζονται οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Η κα Ζηλάκου ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής  χώρα, με υπαρκτή σεισμική δραστηριότητα, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση σεισμού, πρέπει όλοι να γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορούν να ενεργήσουν και να προστατευτούν και ιδιαίτερα τα παιδιά, ελαχιστοποιώντας τυχόν καταστροφικές συνέπειες.  Επίσης, σημείωσε τη μεγάλη σημασία που έχει  η σωστή ενημέρωση τόσο για τον σεισμό όσο και για τα μέτρα προστασίας.

«Στηρίζουμε δράσεις που κινούνται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών»,  υπογράμμισε η κα Ζηλάκου και  ευχαρίστησε τη Δρα Ασημίνα Κούρου για τη συνεργασία.

 
 

About the author

More posts by