Εν πλω εκδήλωση των εκπαιδευτηρίων της ΙΜ Πειραιώς

εκδηλωση εκπαιδευτηρίων ιμ Πειαραιαf2db05517411d6eb0e1fc32654b32d49_L

 

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, είχαν την ευκαιρία , υπό την σκέπη και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, μιας ξεχωριστής και ουσιαστικότερης επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Έτσι λοιπόν, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» της εταιρίας Celestyal Cruises και παρακολούθησαν ένα πλούσιο και όμορφο  πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, με βάση τις καθημερινές τους εμπειρίες από τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Με την ευκαιρία συμπληρώσεως 10 ετών Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Σεραφείμ στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, κατά την διάρκεια του προγράμματος, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε και ένα video στο οποίο παρουσιάζονταν οι δράσεις, οι σκοποί και οι στόχοι των εκπαιδευτηρίων μας, υπό την φροντίδα και πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου.

Στην Εκδήλωση μίλησαν για το εκπαιδευτικό έργο και την καθημερινότητα των παιδιών η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ.Μαρία Κοσμίδου, ο Διευθυντής του παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου κ.Νίκος Σαμπαζιώτης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ.Αλεξία Μπούκα και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ.Κυριακή Κούβαρη.

Επίκαιρη ομιλία προς τους γονείς πραγματοποίησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του θεραπευτηρίου Metropolitan κ.Μαρία Καλμαντή.

Ευχαριστώντας με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος τους συντελεστές της Εκδήλωσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό και φυσικά τις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Εκπαιδευτήριά μας, παρότρυνε όλους σε εγρήγορση και Προσευχή για το μέλλον των παιδιών μας, υπενθυμίζοντας πως το έργο που συντελείται στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς είναι έργο Θεού.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την εταιρία Celestyal Cruises για την ευγενική παραχώρηση του πλοίου «Celestyal Olympia» καθώς επίσης και ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan, για την προσφορά του, αφού για κάθε παιδί που είναι εγγεγραμμένο στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το νοσοκομείο Metropolitan προσφέρει δωρεάν αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού συμβεί κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών. Επίσης παρέχει εντελώς δωρεάν περαιτέρω εξυπηρέτηση σε οτιδήποτε χρειαστεί καθ’ όλο το 24ωρο.

Επίσης ο καπετάν Γεώργιος Κουμπενάς, παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο τιμητική διάκριση για τον Εφοπλιστή Κωστάκη Λοϊζου για την πολύπλευρη προσφορά του στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ.κ.Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Δημήτρης Καμμένος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ.Κωνσταντίνος Φώσκολος, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά κ.Σπυρίδων Λάσκος, ο Υπολιμενάρχης Πειραιά Πλοίαρχος κ.Κυριάκος Σπυράκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ.Βασίλης Ταταρόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο της πόλης μας κ.Ιωάννη Μώραλη, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μελάς και ο Γενικός Διευθυντής του θεραπευτηρίου Metropolitan ιατρός κ.Στέφανος Γιακουμάκης.

Την Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 προσκεκλημένοι, παρουσίασε ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ.Δημήτρης Αλφιέρης, ο οποίος είχε και τον Γενικό Συντονισμό της όλης Εκδήλωσης.