Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών πλαστογράφων στον Πειραιά

Στη σύλληψη εννέα αλλοδαπών προέβησαν , στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του ν. 3386/05 “περί αλλοδαπών” όπως ισχύει, του 2960/01 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας) και των άρθρων 45 και 216 Π.Κ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής έκνομων ενεργειών στον λιμένα Πειραιά και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διενεργήθηκε ευρεία επιχείρηση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τους.
Σύμφωνα με το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό, οι ως άνω συλληφθέντες εφοδίαζαν έναντι αμοιβής έτερους αλλοδαπούς με πλαστά δελτία αιτούντος άσυλο, προκειμένου να εκδώσουν εισιτήρια και να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.
Επίσης, διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 109 πακέτα τσιγάρων, άνευ ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιώς της ΕΛ.ΑΣ

 
 

About the author

More posts by