Εξαφανισμένοι στις παραλίες Κασιμάτης -Γουρδομιχάλης άφησαν στον ” αυτόματο” τον Κορυδαλλό και στον ” αέρα” 200 μαθητές του ” Ρηνιωτάκη”

Άφαντοι και  προφανώς σε διακοπές είναι  εδώ και βδομάδες ,ο απερχόμενος δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης και ο αρμόδιος για θέματα παιδείας , εντεταλμένος Δημοτικός του Σύμβουλος , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Και αυτό παρ΄ότι οι  200 και πλέον μαθητές  του 3ου Γυμνασίου ( Ρηνιωτάκης) και οι οικογένειες τους , δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τελικά και τα  επίσης οξύτατα θέματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή από το Σεπτέμβριο στον Κορυδαλλό της διετούς υποχρεωτικής  προσχολικής φοίτησης των νηπίων  εξαιτίας της έλλειψης νηπιαγωγείων κ.α

Μόλις  δυο μήνες από τις εκλογές , που υπόσχονταν και διαβεβαίωναν τους πολίτες , για το” ενδιαφέρον” τους γι αυτούς , την ” αγωνιστικότητα” τους , την ” αποτελεσματικότητα” τους  κ/α ,. ζητώντας την ψήφο τους για να επανεκλεγούν , αποκάλυψαν το πραγματικό τους ” είναι”:

Προτίμησαν τα μπάνια-διακοπές  τους ή οτιδήποτε άλλο  και δεν παρέστησαν ούτε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα αυτά  ούτε στη δίκη που έγινε και ο δήμος τελικά έχασε την προσφυγή κατά των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων για το ” Ρηνιωτάκη”.

Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο,   ” αντ΄αυτών” παρέστησαν και ενημέρωσαν το Σώμα  ο αντιδήμαρχος …καθαριότητας  που αναπληρώνει τον  κ. Κασιμάτη και ένας …μετακλητός υπάλληλος του γραφείου του .

Επίσης παρ΄ολίγο να μη γίνει η συνεδρίαση του , λόγω έλλειψης απαρτίας , αφού απουσίαζε πολύ μεγάλος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Κασιμάτη, η παράταξη Κυλλάκου κ.α

Στο δικαστήριο

Όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι άφαντοι ήταν και στο Πταισματοδικείο , όπου εκδικάσθηκε η προσφυγή του δήμου για ν’ αποσφραγιστεί  το κτίριο του ” Ρηνιωτάκη” και να ξεκινήσουν οι επισκευές.

Εκεί μάλιστα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ από την  πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του δήμου . Ούτε ο αντιδήμαρχος -αναπληρωτής δήμαρχος , ούτε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας , ούτε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , ούτε οποιοσδήποτε άλλο από τη διοίκηση Κασιμάτη.

Μόνο , ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών , ο Νομικός Σύμβουλος του δήμου και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς , που ως γνωστόν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει  επίσημα , δεν έχει  αντίστοιχα καθήκοντα.

  Συνέπειες

Εξαιτίας  αυτής της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο εξαιτίας  αυτής της αδιάφορης στάσης της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας , οι υπηρεσίες έχουν βαρέσει ” διάλυση” με ότι αυτό συνεπάγεται .

Το χειρότερο όμως είναι ότι ακόμη και σήμερα ο δήμος δεν έχει επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που το τελικό δικαστήριο στις 27 του μηνός , κάνει αποδεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη του ” Ρηνιωτάκη” και απαγορεύσει να λειτουργήσει εκεί το 3ο Γυμνάσιο:

Που θα στεγαστεί το σχολείο ; Θα συστεγαστεί με άλλο , επαναφέροντας την αλήστου μνήμης διπλοβάρδια ; Σε  κοντέινερς ; Και σε ποιο σχολείο χωρούν τόσες αίθουσες κοντέινερς Θα καταργηθεί στην πράξη , διαμοιράζοντας τους μαθητές σ΄όλα τα υπόλοιπα σχολεία ;

 
 

About the author

More posts by