Καταγγέλλει το ΚΚΕ την  παραχώρηση χώρων στον Πειραιά για εκλογικά περίπτερα της ΧΑ

“Η Δημοτική Αρχή Μώραλη, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε να δώσει χώρο για να χύνει το εθνικιστικό και ναζιστικό της δηλητήριο η Χρυσή Αυγή, για να προπαγανδίζει την εγκληματική ιδεολογία και δράση της” , καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Η απόφασή αυτή , τονίζει “ συνιστά πρόκληση για το λαό του Πειραιά! Είναι πρόκληση να ντύνεται η ανοχή στη ναζιστική και φασιστική ιδεολογία στο όνομα των «δημοκρατικών θεσμών». Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία του Πειραιά έχουν μνήμη. Ξέρουν ότι οι χρυσαυγίτες είναι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και δοσίλογων, που κατέδιδαν τους Έλληνες αγωνιστές και πατριώτες και τους παρέδιδαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα στο παρελθόν, μακρύ χέρι του κεφαλαίου σήμερα”.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ , “είναι μεγάλες οι ευθύνες των στελεχών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που νομιμοποίησαν με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής Μώραλη.Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ! Θα μπορούσαν όλοι τους, αν είχαν την πολιτική βούληση και τον προσανατολισμό, να απορρίψουν, έστω και εκ των υστέρων, την παραχώρηση χώρων στους ναζιστές”.

Και επικαλείται “το παράδειγμα της Δημοτικής Αρχής Πάτρας αλλά και άλλων περιοχών, όπου απορρίφθηκε το αίτημα να δοθεί βήμα και χώρος στους φασίστες, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμησή μας”.

 

 

 
 

About the author

More posts by