Με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ γαστρονομίας και κρασιού στη Σαλαμίνα

 

«Η Σαλαμίνα και πάλι στο επίκεντρο μόλις μια εβδομάδα μετά τον λαμπερό εορτασμό των Σαλαμινίων καθώς το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου  διοργανώθηκε γιορτή γαστρονομίας και κρασιού , παρουσία και του υπουργού  Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Η γιορτή έγινε  σε μια ιδιαιτέρως θερμή ατμόσφαιρα για την ανάγκη αξιοποίησης του «κρυμμένου» τουριστικού δυναμικού του νησιού, αλλά και για τις ευοίωνες προοπτικές της Σαλαμίνας στο μέλλον.

Οπως τόνισε ο Υπουργός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης της περιοχής κατόπιν επιλύσεως βασικών προβλημάτων.

Ο Ο Δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος , με τη σειρά του επισήμανε ότι «  πρέπει όλοι μαζί, συντονισμένα, να εργαστούμε προκειμένου να ξαναβρεί αυτός ο τόπος την αίγλη και παλιά του ζωντάνια προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες και να δημιουργήσει ακόμη και θέσεις εργασίας».

Εν συνεχεία ο Υπουργός ξεναγήθηκε στη γύρω περιοχή θαυμάζοντας σημαντικά αξιοθέατα ενώ μαζί με τον Δήμαρχο παρακολούθησαν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου που στοχός είναι να αναδείξουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την ιστορία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο αυτών η παρουσία του Υπουργού τιμήθηκε με την απονομή αναμνηστικής τριήρους ως ευχαριστήριο της επίσκεψης του στο νησί.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ΕΟΤ, Περιφέρεια Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ο.Ε.Σ.Ε. καθώς και σε συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και την ιδιαίτερη στήριξη της CEUCO.

 
 

About the author

More posts by