Με τον τρόμο των πλημμυρών και φέτος η  περιοχή της Ιχθυόσκαλας στο Κερατσίνι

 

 

Χωρίς αντιπλημυρικό έργο είναι και φέτος η περιοχή της Ιχθυόσκαλας του Κερατσινίου , όπου κάθε χρόνο σημειώνονται πλημμύρες.

Μετά από 4 χρόνια διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και Βρεττάκου στο  δήμο Κερατσινίου , ούτε καν μελέτη υπάρχει ακόμη .

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, “η  μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα παραδοθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018”.

Φυσικά μετά πρέπει- αν δεν υπάρχουν διαφωνίες – να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα ,κατόπιν να βρεθεί χρηματοδότηση ( 8,5 εκατ. Ευρώ υπολογίζει η Περιφέρεια ότι θα κοστίσει) , να …δημοπρατηθεί , να αναδειχθεί μειοδότης και μετά να …κατασκευαστεί . Υπολογίστε το …πότε εσείς .

Κι όλη αυτή η τεράστια καθυστέρηση , όταν η ίδια η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής , στη σχετική ανακοίνωση της , παραδέχεται -τονίζει ότι “στην περιοχή της «Ιχθυόσκαλας» – «Σκλαβενίτη» παρατηρούνται συστηματικά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα την τελευταία 20ετία που θέτουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες και την εν γένει ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει και τι έχει πράξει μέχρι τώρα:

α. ” Κατέγραψε, για πρώτη φορά, το υφιστάμενο δίκτυο αγωγών ομβρίων και προχώρησε στην αξιολόγηση της επάρκειας αλλά και της λειτουργικότητάς του με τη συνδρομή και της ΕΥΔΑΠ. Από την καταγραφή προέκυψε με βεβαιότητα ότι μία από τις αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων είναι και η μεγάλη επιχωμάτωση σε βάθος 300 μέτρων από τον ΟΛΠ, το 2003, για την κατασκευή της προβλήτας.

β. Στη βάση της διαπίστωσης αυτής, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον ΟΛΠ, που κατέληξαν στην ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς από παρεμβάσεις στο δίκτυο ομβρίων εντός της λιμενικής ζώνης, προκειμένου να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη επάρκεια κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Τα έργα αυτά εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται να άρουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

γ. Παράλληλα, από την Περιφέρεια Αττικής προκηρύχθηκε διαγωνιστική διαδικασία και αναδείχθηκε μελετητής, προκειμένου για πρώτη φορά να υπάρξει συνολική και ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την ευρύτερη περιοχή, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα”.

 
 

About the author

More posts by