Ναυτικό ατύχημα στο Αγκίστρι

 

Κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων θα μεταβεί  άμεσα στο  Αγκίστρι για περαιτέρω αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών από  το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας.

Ήδη μετέβη ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων προκειμένου να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασης τους.

Στο πλοίο επέβαιναν 198 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από αυτό, στο σύνολό τους, ασφαλώς. Από αυτούς οι 5 τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού εξετάστηκαν από γιατρό στο Αγκίστρι, μετέβησαν με θαλάσσιο ταξί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για προληπτικούς λόγους.

Το πλοίο που προσέκρουσε στον μώλο επιστρέφει στον Πειραιά για επιθεώρηση ενώ ήδη αφίχθη άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας για να παραλάβει τους επιβάτες που είναι να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον Λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων του οχηματαγωγού – επιβατικού «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και την εξίσου ασφαλή επιβίβαση τους στο «ΑΧΑΙΟΣ».

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, προϋπολογισμού 2.215.000 € από Ίδιους Πόρους προκειμένου να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο. Το λιμάνι της Σκάλας είναι το μοναδικό λιμάνι του νησιού που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat).

 
 

About the author

More posts by