Ξεκίνησαν τα νέα Επιμορφωτικά Σεμινάρια στον ΙΝ Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Με μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησαν τα σεμινάρια που διοργανώνει το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Προϊστάμενος του Ναού, 
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τους εισηγητές του πρώτου Σεμιναρίου, κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, ιστορικό, φιλόλογο και πρ. Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον κ. Στέφανο Μίλεση, ιστορικό ερευνητή και Πρόεδρο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, οι οποίοι κάθε Δευτέρα θα εισηγούνται «Θέματα Πειραϊκής Ιστορίας».
Κάθε Τρίτη, πραγματοποιείται το δεύτερο Σεμινάριο με θέματα θεατρικής παιδείας, έχοντας ως εισηγητή τον Ηθοποιό και Σκηνοθέτη κ. 
Δημήτρη Κοντοδήμο και τίτλο την «Σπουδή στην Αρχαία Τραγωδία».
Κάθε Τετάρτη ο θεολόγος και ιεροκήρυκας, 
Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, παρουσιάζει «Απλά μαθήματα Δογματικής» και κάθε Πέμπτη ο θεολόγος και φιλόλογος π. Ελισσαίος Κυνούσης, εισηγείται θέματα ελληνικής εκκλησιαστικής γλωσσομάθειας μέσα από την «Σπουδή στον Ακάθιστο ύμνο».
Οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν σταδιακά το θέμα του σεμιναρίου τους, μέσα από τις παρουσιάσεις των αρμόδιων εισηγητών, εμπλουτισμένες με οπτικό αρχειακό υλικό. Αποκτούν έτσι μία σφαιρική εικόνα για το αντικείμενο του σεμιναρίου και γνώσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να δεχθούν από άλλες πηγές.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τις ημέρες που προαναφέρθηκαν, 6.00 – 8.00 μμ, στην αίθουσα συνεδρίων του Πνευματικού μας Κέντρου.

 
 

About the author

More posts by