Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια στον Πειραιά

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των συμμετεχόντων στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, κατά την περυσινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Η γιορτή αποφοίτησης, η οποία φιλοξενήθηκε στο ισόγειο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, διοργανώθηκε από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια αφορούσαν τις θεματικές ενότητες: Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πρώτων Βοηθειών, Φόβοι-Φοβίες και Σεμινάριο για γονείς, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας του Δήμου Πειραιά και του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσικούς του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκaν ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, η Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κα Βασιλική Σωτηρίου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης κα Κατερίνα Βενετσάνου και η Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κα Ματούλα Κατσαρά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα εξής:

«Η γιορτή αποφοίτησης ανέδειξε για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από τους δύο φορείς με τη συμμετοχή των δημοτών μας, έχουν ως μοναδικό γνώμονα τη διάχυση της γνώσης σε όλους τους Πειραιώτες και την καλύτερη κατάρτιση τους σε τομείς όπως για παράδειγμα είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς προς όφελος όλων των δημοτών μας. Να ευχαριστήσω το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και τον πρόεδρο του κ. Νικόλαο Μακρυπλίδη για τη σημαντική συμβολή τους στον τομέα της εκπαίδευσης στην πόλη του Πειραιά, καθώς επίσης και για την παρουσία και συμμετοχή τους σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Δυστυχώς, στην γιορτή αποφοίτησης δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω μιας μικρής αδιαθεσίας, αλλά θεωρώ πώς αυτό είναι μικρής σημασίας μπροστά στο τεράστιο έργο που παράγεται στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω αυτών των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Ευχαριστώ και πάλι το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για την τόσο σημαντική προσφορά του στην πόλη του Πειραιά, καθώς επίσης τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο στα θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη και όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά που συνεισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή».

 

 
 

About the author

More posts by