Ούτε …μια ώρα δεν «άντεξε» ενωμένη και διαλύθηκε η παράταξη « Κασιμάτη»

Τα πολιτικά ρεζιλίκια της πάλαι ποτέ « κραταιάς» παράταξης Κασιμάτη , δεν έχουν τέλος .

Το  «παράδειγμα» εξάλλου , του πολιτικού αναχωρητισμού , φρόντισε να το δείξει ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Σ. Κασιμάτης.

Γράφοντας στα  …παλαιότερα των υποδημάτων του , την εντολή  και την εμπιστοσύνη των 10.000 και πλέον πολιτών που τον ψήφισαν , να τους εκπροσωπήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο , εκείνος επέλεξε να παραιτηθεί και να αποχωρήσει.

Επίσης καταρρακώνοντας κάθε κύρος του αξιώματος του δημάρχου , δεν παρέστη , αν και όφειλε ως εν ενεργεία ακόμη τότε , στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής .

Δείχνοντας έτσι , τον  πραγματικό « πολιτικό πολιτισμό» που διακατείχε τον ίδιο και τη Δημοτική του Αρχή .

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή προέδρου , επιβεβαιώθηκε ότι η  « παράταξη Κασιμάτη» δεν είχε κανένα συνεκτικό στοιχείο και το μόνο που διέθετε ήταν η κατοχή και άσκησης της  « εξουσίας».

Η απώλεια της , με την ήττα , δρομολόγησε από την …πρώτη βδομάδα , φυγόκεντρες δυνάμεις  που κορυφώθηκαν τώρα με τη διάσπαση της .

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,με εμφανή από την αρχή της ρήξης μεταξύ τους  ανακοινώθηκε  ύστερα από …μια  ώρα συνεδρίασης , η αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη των 9 από τους …16.

Συγκεκριμένα αποχώρησαν οι : Μελάς , Λώνας , Μερεντίτης , Καλομπράτσου, Κωτσίδου , Μακρυγιάννης ,Κοσμίδης , Γκόγκος και  Γιαννακάκη  .

 
 

About the author

More posts by