Παραιτήθηκε  η Καλομπράτσου την …επομένη της  ένταξης  των Μακρυγιάννη και Κωτσίδου στην πολιτική ηγεσία του δήμου

 

 

Σύμπτωση  ή αιτία , η αντιδήμαρχος επί Κασιμάτη , Ιωάννα Καλομπράτσου, παραιτήθηκε από Δημοτική Σύμβουλος,  την επομένη της απόφασης του δημάρχου , Νίκου Χουρσαλά , με την οποία όριζε … έκτο αντιδήμαρχο , τον συνάδελφό της από την ίδια παράταξη, Παναγιώτη Μακρυγιάννη  και την επίσης πρώην « Κασιματικιά», Ελευθερία Κωτσίδου ,  εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο αλλά ουσιαστικά «αντιδήμαρχο» κοινωνικής πολιτικής.

Στην επιστολή που απέστειλε η κυρία Καλομπράτσου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της παραίτησης-αποχώρησης της  από αυτό ,επικαλείται …προσωπικούς λόγους , που όμως  δεν διευκρινίζει , καθώς και επαγγελματικούς.

Την κυρία Καλομπράτσου , ο πρώην δήμαρχος , Σ. Κασιμάτης , της είχε , όπως αποδείχθηκε «τυφλή» εμπιστοσύνη , αναθέτοντας της επί χρόνια τη νευραλγική θέση της αντιδημάρχου για  θέματα διοίκησης .

Εκείνη την επομένη της ήττας , μαζί με τους δυο προαναφερόμενους , τον Ι. Μελά και άλλους , πρωτοστάτησε ,στο  να επιβάλλουν αρχικά στην παράταξη Κασιμάτη , να συνεργαστεί και να συμμετάσχει στη Δημοτική Αρχή Χουρσαλά .

Όταν αυτό δεν κατέστη , ήταν από εκείνους  που πρωταγωνίστησαν για να αναδειχθεί νέος αρχηγός στην παράταξη και στη συνέχεια στη μαζική αποχώρηση απ΄αυτήν μαζί μ΄άλλους οκτώ Δημοτικούς Συμβούλους  για να συνεργαστούν με τον κ. Χουρσαλά .

Όλο αυτό το διάστημα , σύμφωνα πάντα με πληροφορίες , συμμετείχε στις σχετικές διεργασίες και συζητήσεις με τον νυν δήμαρχο . Γι αυτό και η παραίτηση της ήταν « κεραυνός εν αιθρία» προκαλώντας  πολλά ερωτηματικά.

Τα οποία εντείνονται και από το γεγονός ότι δεν κάνει καμία αναφορά στο δήμαρχο , κ. Χουρσαλά . Ούτε  κάποια ευχή ( καλής επιτυχίας) προς εκείνον και τη Δημοτική Αρχή του , παρά τον αγώνα που έδωσε μετεκλογικά για να συμπαραταχθεί μαζί τους.

 
 

About the author

More posts by