Ρευματολογικό Ιατρείο  στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

 

Ιατρείο Πρόγνωσης Ρευματικών Παθήσεων δημιουργείται στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ». Το Ιατρείο θα  παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και συμβουλευτικής στους κατοίκους της πόλης.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στην διάρκεια της  ημερίδας «Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Κορυδαλλού,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης Ιατροί Ρευματολόγοι κ.κ Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ανέπτυξαν αναλυτικά και με σαφήνεια τους προδιαθεσικούς παράγοντες, τους μηχανισμούς εκδήλωσης, την συμπτωματολογία και την θεραπευτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων ρευματικών νοσημάτων, ενώ τόνισαν την σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση για τον περιορισμό της εξέλιξης τους. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση των ιατρών με το κοινό, την οποία συντόνισε ο κ. Άγγελος Σπυρόπουλος, ψυχολόγος των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Πληροφορίες για την λειτουργία του Ιατρείου και ραντεβού:  Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής 213 2129311-314.

 
 

About the author

More posts by