Στις 10 Μαίου ξεκινά στη Ζέας το EAST MED YACHT SHOW

 

Από τις 10 έως τις 13 Μαΐου 2019, θα διεξαχθεί  το 18οEast Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, η  οποία περιλαμβάνει τρία μέρη:

  • Την  Έκθεση σκαφών : 60 και πλέον σκάφη – μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα motor yachts,sailing yachts, catamaran και bareboats καλύπτουν όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Τα περίπτερα εκθετών : 40 περίπτερα ελληνικών εταιριών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών) καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό.  Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.
  • Και τις παράλληλες εκδηλώσεις: με θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως : Yoga on Deck, Σεμινάριο Καταδύσεων, Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες, Παρουσίαση & Ενημερωτική Δράση των EURO GREEN SP.

Ο Δήμαρχος Πειραιά , Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του  εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως είπε,  η πόλη έχει «αγκαλιάσει»  το East Med Yacht Show που γίνεται για τέταρτη φορά στη Μαρίνα Ζέας λέγοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή τη διοργάνωση.

Ο κ. Μώραλης  υπογράμμισε ότι είναι ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη και ότι σκοπός είναι να συνεχίσει να γίνεται στην Μαρίνα Ζέας. «Είναι μία ωραία έκθεση, που δείχνει την  εξωστρέφεια του  Πειραιά,  τη στηρίζει ο Δήμος και  η Μαρίνα Ζέας», τόνισε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Μαρίνας Ζέας κ.  Γιάννη  Κουτσοδόντη για την καλή συνεργασία που είχαν  γι αυτήν την έκθεση, αλλά και γενικότερα – όπως σημείωσε –  με τον Δήμο και σε ό,τι  δραστηριότητα κάνει  σε αυτόν τον χώρο.

«Είναι αυτονόητο ότι το μέλλον του Πειραιά είναι  στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στα συγκεκριμένα σκάφη, στον εξειδικευμένο τουρισμό και πρέπει να το αναπτύξουμε», τόνισε ο κ. Μώραλης και συνέχισε λέγοντας: «το East Med Yacht Show κάνει αυτή τη δουλειά, προωθεί τον τουρισμό, προωθεί ένα συγκεκριμένο τουρισμό, τον οποίο η χώρα μπορεί να αναπτύξει και περαιτέρω. Άρα, ως Δήμος Πειραιά και εγώ προσωπικά  και όλη  η πόλη  θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε».

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι φέτος η έκθεση  συμπίπτει χρονικά   με τις «Ημέρες Θάλασσας», έναν άλλο θεσμό της πόλης, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Πειραιά, με πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τη θάλασσα και τις  διοργανώνει η πόλη για την πόλη. Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι  όλο αυτό το πακέτο εκδηλώσεων θα δημιουργήσει ένα ωραίο κλίμα στην πόλη. «Θα έχουμε επισκεψιμότητα και από κατοίκους του Πειραιά,  αλλά και από κατοίκους όμορων περιοχών ή αυτών που ενδιαφέρονται για το γιώτινγκ και θέλω να πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο «Destination Piraeus» όπως  κάθε χρόνο, ώστε οι άνθρωποι που θα  το επισκεφθούν να πληροφορηθούν για την πόλη, τα αξιοθέατα και την ιστορία του Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού  κ. Αντώνης Στελλιάτος,  στην εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι το Εast Med Yacht Show ξεκίνησε από μία παρέα επαγγελματιών πριν 17 χρόνια στον Πόρο. Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως είπε, ήταν να διαφημιστεί το προϊόν: ελληνικό επαγγελματικό σκάφος και να αναδειχτεί στους ξένους τουρίστες ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και γιώτινγκ.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «πουθενά παγκοσμίως, σε καμία χώρα δεν υπάρχουν 5.000 νησιά και βραχονησίδες, 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, κλιματολογικές συνθήκες εξαιρετικές, φιλοξενία που μόνο Έλληνας μπορεί να προσφέρει.  Σε όποιο πέλαγο   πλέεις, αναπνέεις αέρα ιστορίας και πολιτισμού».

Αναφερόμενος στην παγκόσμια κρίση του 2008, επεσήμανε ότι η κατάσταση των ναυλώσεων  στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη ήταν απογοητευτική.  Όμως από το 2016 –  σημείωσε – η πρωτόγνωρη και άκρως εντυπωσιακή αύξηση του ελληνικού τουρισμού, παρέσυρε και το ελληνικό γιώτινγκ σε άνοδο.

Τη βασική αιτία της ανόδου του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού και του γιώτινγκ, ο κ. Στελλιάτος  την απέδωσε στη στάση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που προστάτευσε την ελληνική σημαία από εξωγενείς παράγοντες.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το 18ο East Med Yacht Show θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Στελλιάτος στον Δήμο Πειραιά τον οποίο ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή  του, καθώς και τους άλλους φορείς της πόλης για τη συνεργασία τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  επίσης:  ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιώργος Βερνίκος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.  Βασίλης Κορκίδης.

 
 

About the author

More posts by