Τους αυριανούς επιστήμονες της πόλης του βράβευσε ο Μώραλης

μωραλης

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, βράβευσε σε δύο  ειδικές  τιμητικές εκδηλώσεις στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά, επιτυχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων 2016, από σχολεία του Δήμου Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν συναυλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

«Έστω κι αν είμαστε μια χώρα που οι πτυχιούχοι δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους, τα πτυχία δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως πρέπει για τα παιδιά» , τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά ς στον χαιρετισμό του. « Η εκπαίδευση, είπε ,  είναι απαραίτητη, η εξειδίκευση είναι απαραίτητη.  Εγώ δεν είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να φύγουν για το εξωτερικό, γιατί η Ελλάδα καταρρέει. Θεωρώ ότι πρέπει να μείνετε στη χώρα, να σπουδάσετε, να πάρετε πτυχία. Θα είστε ό,τι καλύτερο σε ανθρώπινο δυναμικό. Να παραμείνετε εδώ, σε μια χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες. Δεν ξέρουμε όταν θα έχετε αποφοιτήσει εάν θα έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά, αλλά να μείνετε εδώ, να παλέψετε κι εσείς. Γιατί αν τα παιδιά φύγουν στο εξωτερικό, τότε η χώρα δεν έχει καμία τύχη».

Επίσης υπογράμμισε , «είναι χαρά για την πόλη μας να έχει πολλούς νέους και αργότερα πτυχιούχους. Είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο.  Από την άλλη μια που είμαι σε εκπαιδευτικό περιβάλλον και σε σχολικό χώρο, να πω ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην πόλη είναι αρκετά και δεν επιλύονται  εύκολα».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο , « υπάρχουν δύο τομείς. Ο ένας είναι των σχολικών κτιρίων και  ο άλλος  της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων. Εμείς έχουμε και τα δύο κεφάλαια πλέον ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παραλάβαμε τα σχολικά κτίρια. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι φυσικά από την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, ανεξάρτητα αν μιλάμε εδώ, σε ένα σχολείο που είναι πρότυπο για τη χώρα, όχι μόνο για τον Δήμο Πειραιά. Πραγματικά, είναι ένα πολύ όμορφο σχολείο, είναι τυχερές οι κοπέλες που φοιτούν στη Ράλλειο. Για την κατάσταση των σχολείων στον Δήμο δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα  ικανοποιημένοι. Οι πόροι που η κυβέρνηση μας δίνει είναι ελάχιστοι. Από ιδίους πόρους ο Δήμος Πειραιά δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τα σχολεία. Παρόλα αυτά μπήκαμε σε ένα βηματισμό, ώστε να βελτιώσουμε τουλάχιστον τις επείγουσες καταστάσεις». Και πρόσθεσε:

«Θεωρώ τα επόμενα χρόνια, τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα, όχι με ραγδαία εξέλιξη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως είναι αυτό το σχολείο. Μακάρι να μπορέσουμε την επόμενη πενταετία να βάλουμε μπρος για ένα, δύο τέτοια σχολεία ή παρόμοια σχολεία στην πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα».

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης , Νίκος Καλαμακιώτης, σημείωσε ότι «αυτό που βραβεύουμε σήμερα είναι οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος, το άγχος και η κούραση πολλών ετών που εσείς, οι οικογένειές σας αλλά και οι εκπαιδευτικοί μας έχετε περάσει. Επειδή τυγχάνει ανάμεσά σας να βρίσκεται και η κόρη μου, η οποία βραβεύεται στη σημερινή  εκδήλωση, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις θυσίες και τους κόπους που εσείς και οι οικογένειές σας έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς ως Δημοτική Αρχή το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι η σημερινή εκδήλωση. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και την  έως τώρα πορεία σας και είμαστε σίγουροι πως και μελλοντικά θα σημειώσετε ανάλογες επιτυχίες. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και να θυμάστε πως ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντοτε αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά σε όλους σας και σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους με τις επιτυχίες σας».

Επίσης, τιμήθηκαν εθελοντές καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς και εθελοντές καθηγητές του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης.

 
 

About the author

More posts by