Υπέγραψαν συμφωνία Χουρσαλάς –Δημόπουλος. Θα τη δώσουν στη δημοσιότητα;

 

Με δελτίου τύπου του δήμου , ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη  και πολυσυζητημένη υπογραφή της  σύμπραξης στη Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού  των δημοτικών παρατάξεων του Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά «Ένα Βήμα Μπροστά» και του επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους», του Γιώργου Δημόπουλου.

Παρότι η παράταξη του κ. Δημόπουλου είχε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του κ. Χουρσαλά στο β΄γύρο , όπως και από τον ίδιο είχε αναγνωριστεί δημόσια  την ημέρα της νίκης του, πέρασαν …τρεις μήνες για να καταλήξει ο νέος δήμαρχος  στην υπογραφή της  σχετικής συμφωνίας .

Δεδομένου μάλιστα ότι και στην ίδια την επίσημη ανακοίνωση , υπογραμμίζεται ότι « η σύμπραξη αποτελεί συνέχεια της προεκλογικής  δέσμευσης των δυο συνδυασμών πριν από τον Β΄γύρο  των Δημοτικών Εκλογών στη βάση αξιών, αρχών και θέσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρακτικό της σύμπραξης κατατέθηκε στον πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου, Μιχάλη Ευθυμιάδη , όπως προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο .

Στη συμφωνία , σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση , περιγράφεται το πολιτικό πλαίσιο και το πνεύμα της συνεργασίας με στόχο έναν Δήμο οικονομικά αυτοδύναμο, προσβάσιμο σε όλους, με έμφαση στις κοινωνικές ανάγκες και την τοπική ανάπτυξη.

Οι αναλυτικές προγραμματικές θέσεις της συνεργασίας θα κατατεθούν , αναφέρεται στην  ανακοίνωση στο νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το σωστό είναι , αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση , πολύ πιθανόν από παράλειψη , να διαβαστεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να  δημοσιοποιηθεί για να έχουν πλήρη γνώση και όλοι οι πολίτες .

Το μόνο που αναφέρεται  σχετικά με τη συμφωνία των δυο παρατάξεων στην  ανακοίνωση είναι ότι «για τη θέση Προέδρου, οι δυο παρατάξεις συμφώνησαν να προτείνουν από κοινού την Δημοτική Σύμβουλο Μερόπη Κατσάνου Κουτσοδόντη ( της παράταξης Δημόπουλου), συνταξιούχο εκπαιδευτικό, πρόσωπο με σημαντική αυτοδιοικητική πορεία στην πόλη, αφού έχει υπηρετήσει τον Δήμο μέσα από πολλές θέσεις ευθύνης, ενώ υπήρξε και υποψήφια Δήμαρχος».

 
 

About the author

More posts by