Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς

 

Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Δωροεκθέσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον σκοπό αυτής της προσπάθειας που ως στόχο έχει την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία γίνεται διαχρονικά ο υλικός και ηθικός σιτοδότης της κάθε οικουμενικής ανθρωπότητος. Γι’ αυτό και εδώ, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, οι αγκαλιές μας είναι ανοικτές σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως που ζητά την ανθρώπινη συναντίληψη» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «οι εθελοντές μας που εμπνέονται από τον νηπιάσαντα Χριστό, το Βρέφος της αγάπης, της ειρήνης και της γαλήνης, προσφέρουν καθημερινά 7.500 μερίδες φαγητό αδιάκριτα από την καταγωγή, την εθνοτική προέλευση, το χρώμα του δέρματος και την θρησκευτική πίστη και παραδοχή». «Κυρίως προσφέρουν την καρδιά τους», επεσήμανε, συμπληρώνοντας πως «η Δωροέκθεση, συμβάλλει στην πληρότητα του έργου της αγάπης».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς δεν παρέλειψε να εκφράσει την βαθιά του ευγνωμοσύνη «στους συνεργούς αυτής της προσπάθειας, τους αδελφούς και πατέρες, συμπρεσβυτέρους και συγκυρηναίους στο έργο της διακονίας του λαού του Θεού αλλά και τους αδελφούς οι οποίοι με πολλή επίγνωση και στοργή προσφέρουν από την προσωπική τους δυνατότητα, προσφέρουν πιο πολύ από όλα την καρδιά τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, ευχόμενος «η Χάρη του νηπιάσαντος Χριστού να νοηματοδοτεί το βίο μας και να μας αγιάζει».

Παρόντες στον Αγιασμό της Δωροεκθέσεως  ήταν ο  Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΛΦΑ κ.Σοφοκλής Ξυνής. Ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε για την ολόθερμη συμπαράσταση και τη μεγάλη συμβολή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και κατά βάσιν στον άνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Πειραιά η στενή συνεργασία της Εκκλησίας με το Δήμο, αναφέρθηκε στο βάθος και την ουσιαστική σχέση του πειραϊκού λαού με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και αναγνώρισε το γεγονός ότι η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς είναι αυτή που συμπαραστέκεται στο δήμο με έργο, με λόγο αλλά και με καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

 
 

About the author

More posts by