Βαγγ. Βότσης*: Βυρσοδεψεία στο Ρέντη και ο δήμος κωφεύει στις αποκαλύψεις

 

 

Στους ισχυρισμούς μας, περί λειτουργίας βυρσοδεψείων στην περιοχή του Ρέντη, θα πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση.

Με το ν.1515/1985 θεσμοθετείται το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας επιβάλλεται δε η απομάκρυνση μερικών κλάδων υψηλής όχλησης (χυτήρια, βυρσοδεψεία, επιμεταλλωτήρια). Επίσης επιβάλλεται η απομάκρυνση μεγάλων μονάδων υψηλής όχλησης, που αδυνατούν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να εκπέσουν σε άλλη κατηγορία όχλησης.

Μετά από 38 χρόνια, εν έτει 2023,  συζητάμε για παρουσία βυρσοδεψείων στην περιοχή του Ρέντη.

Δίπλα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, που έχει επενδύσει τεράστια ποσά για την διαμόρφωσή του, και πάνω στο ρέμα του Προφήτου Δανιήλ, στην οδό Καρύστου βρίσκεται  γκέτο των βυρσοδεψείων.

✔  Εντοπίσαμε 35 έγγραφα από το σύστημα Διαύγεια που απευθύνονται στον Δήμο Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη που παραδώσαμε στην Επιτροπή …. Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας που αναφέρονται στην λειτουργία βυρσοδεψείων στην πόλη μας.

✔   Σε έγγραφο που αναφέρεται σε αδειοδότηση για άντληση 5.500 κυβικών μέτρων νερού (!) μέσω γεώτρησης ο Δήμος μας κώφευσε.

✔  Θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράνομη λειτουργία βυρσοδεψείων στην πόλη και λάβαμε απάντηση από τον απερχόμενο Δήμαρχο … “Το ακούω”

✔  Με προφανή τον κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας, επισκεφθήκαμε Κυριακή πρωί τον περασμένο Φεβρουάριο το γκέτο των βυρσοδεψείων.

Τα απλωμένα δέρματα χρώματος πορτοκαλί από τα χημικά, της πρώτης φωτογραφίας, και τα καμίνια σε λειτουργία μιλούν μόνα τους.

Μα επιτέλους ποιός είναι ο κύριος Ιωακειμίδης;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, σύμφωνα με το προεκλογικό του σποτ για την περιφέρεια Αττικής.

* Δημοτικός  Σύμβουλος Νικαίας- υποψήφιος με το συνδυασμό ” Δημοκρατική Συνεργασία  για τη Νίκαια και το Ρέντη” του Άκη Τούντα