Και ο « Ανυπότακτος Κορυδαλλός» στην κινητοποίηση κατά των σχεδιασμών του Πατούλη 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , ενάντια στα σχέδια καύσης απορριμμάτων στο ΣΜΑ Σχιστού και στον ΧΥΤΑ Φυλής , που θα πραγματοποιηθεί , την Τετάρτη , 3 του μηνός , στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , συμμετέχει μαζί μ΄άλλους δήμους τις περιοχής και παρατάξεις και η Δημοτική Κίνηση « Ανυπότακτος Κορυδαλλός».

Σ΄ανακοίνωση του , υπενθυμίζει ότι « με δελτίου τύπου την 7η Φλεβάρη, ο «Ανυπότακτος Κορυδαλλός» αποκάλυψε τις προθέσεις της περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης για εγκατάσταση δύο μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων με την μέθοδο της πυρόλυσης στην Αττική, μία στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής και μία στο χώρο του ΣΜΑ Σχιστού.

Η μέθοδος της πυρόλυσης αποτελεί μια άκρως αμφισβητούμενη μέθοδο με ελάχιστες αντίστοιχες μονάδες στην Ευρώπη και με πλήθος παραγόμενων ρύπων που θα επιβαρύνουν σημαντικά δύο ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής.

Στον βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών συμφερόντων -αφού οι προαναφερόμενες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ με εγγυημένους τόνους απορριμμάτων ανά έτος και για συμβάσεις άνω των 25 ετών- σχεδιάζεται μια νέα περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα, όχι πλέον μόνο στην «μακρινή» Φυλή αλλά και δίπλα στην πόρτα μας».

Επίσης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού της 26ης Φλεβάρη, ο «Ανυπότακτος Κορυδαλλός» κάλεσε τον δήμαρχο Κορυδαλλού να ζητήσει άμεσα επίσημη ενημέρωση από την περιφέρεια Αττικής σχετικά με τους σχεδιασμούς «αξιοποίησης» του ΣΜΑ Σχιστού –ενόψει και του νέου περιφερειακού σχεδιασμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα- και το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.

Επίσης ζήτησε  από την δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού των παρεμβάσεων με τους γειτονικούς δήμους που αντιτίθενται στην δημιουργία αυτής της ρυπογόνος εγκατάστασης.
Ο «Ανυπότακτος Κορυδαλλός», δηλώνει ότι «  θα συνεχίσει να διεκδικεί ως μόνη αποτελεσματική λύση για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή σε αντίθεση με τις τεράστιες εγκαταστάσεις επεξεργασίας που σχεδιάζονται από την περιφέρεια και την κυβέρνηση».