Ξεκίνησε η δωροέκθεση της Μητρόπολης Πειραιά με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης  από τον Σεραφείμ

 

Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 85, παρουσία πλήθους κόσμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «η Μητρόπολη  μας αγωνίζεται να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της αγάπης σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, που ζητάει απεγνωσμένα χειραγωγία και βοήθεια στην πορεία της ζωής του.

Η Δωροέκθεση διακονεί αυτό το σκοπό, γι’ αυτό γίνεται, για να προσφέρει και να δώσει. Να προσφέρει αγάπη και να δώσει δυνατότητες για να εκφράσουμε αυτήν την αγάπη.

Θυμίζουμε ότι η Δωροέκθεση, ο θεσμός που στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, λειτουργεί στην οδό Κολοκοτρώνη 85.

Επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη  τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης , εξέφρασε ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τους Ιερείς που διακονούν στις Ενορίες όσο και στις κυρίες των φιλοπτώχων ταμείων, τους εθελοντές και εθελόντριες που προσφέρουν τον χρόνο και τον κόπο τους.

«Είναι τα πιο πολύτιμα πρόσωπα που ο Θεός μας χαρίζει, που όχι απλώς διακονούν στις τράπεζες φαγητού αλλά στις καρδιές των ανθρώπων. Όλοι μαζί ενωμένοι στο Σώμα του Χριστού, με κεφαλή Εκείνον, τον Σωτήρα του κόσμου, αγωνιζόμαστε για να επιτελούμε αυτό το μεγάλο έργο της ανθρώπινης συναντίληψης, κοινωνικοποίησης, φιλανθρωπίας και φιλαλληλίας. Είμεθα ευγνώμονες για την παρουσία , τη στοργή και προσφορά που είναι διαχρονική, δεν γίνεται μια φορά τον χρόνο, γίνεται καθημερινά 365 ημέρες τον χρόνο. 365 ημέρες υπάρχει αυτή η ανοιχτή αγκαλιά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αγοράζοντας ένα δώρο από την Δωροέκθεση η χαρά είναι διπλή: προσφέρουμε ένα δώρο σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο και ανακουφίζουμε τον πόνο των αδελφών μας που έχουν ανάγκη.