Καθάρισαν τα Βοτσαλάκια

  

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και το Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Παρέμβασης Social Innovation Piraeus προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους παρουσίας του Social Innovation Piraeus στην πόλη, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων των Ημερών  Θάλασσας.

 

Στην πρωτοβουλία καθαρισμού της παραλίας Βοτσαλάκια συμμετείχαν επίσης, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Εστία 2021», εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους», καθώς και εθελοντές.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του σημείωσε:

«Με τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια ο Δήμος Πειραιά, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. και το Social Innovation Piraeus έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα  για την προστασία του περιβάλλοντος.  Στόχος μας και με αυτή την περιβαλλοντική δράση που διοργανώσαμε στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας»,  είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ειδικά τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν  στην πρωτοβουλία αυτή. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό και αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα πιο καθαρό περιβάλλον».

 

Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της δράσης:

«Οι αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς αποτελούν τον πυρήνα λειτουργίας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Στόχος των δράσεών μας είναι να παραμείνει ο Πειραιάς μια πόλη ανθρώπινη, φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες, με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, επενδύοντας στην κοινωνική συνοχή και με κινητήριο δύναμη το φιλότιμο και τη διάθεση προσφοράς των Πειραιωτών. Ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο των εθελοντών που συνέδραμαν σε ακόμα μια επιτυχημένη κοινωνική δράση, αυτή του καθαρισμού της παραλίας Βοτσαλάκια. Η ανιδιοτελής τους προσφορά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές και πρότυπο κοινωνική ευθύνης και ευσυνειδησίας.»