19.000 οικογένειες συντηρεί με τρόφιμα η Περιφέρεια Αττικής

trofima-sgouros

Σ’ έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες κοινωνικής αλληλεγγύης στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο  κατά την οποία καθημερινά αυξάνονται οι συνάνθρωποί μας  που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη για τη διαβίωση των οικογενειών τους αλλά και των ιδίων, αναδεικνύεται η Περιφέρεια Αττικής, επί ημερών, Γιάννη Σγουρού .

Χωρίς τις γνωστές επικοινωνιακές και ψηφοθηρικές πρακτικές άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων, για τις οποίες ο κ. Σγουρός , δεν έχει αποκρύψει την αποστροφή του ( για πολιτικούς και πρωτίστως ηθικούς λόγους), η Περιφέρεια Αττικής , έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο εκτεταμμένα δίκτυα κοινωνικής στήριξης αυτών των ευπαθών οικονομικά  κοινωνικών ομάδων .

Μια από τις δράσεις στήριξής τους  είναι και η διανομή τροφίμων.

Μόνο το 2012 διατέθηκαν – και συνεχίζεται και φέτος – τρόφιμα  σε 18.843 οικογένειες  απόρων

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιήθηκε με ευθύνη των οκτώ Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, αφορούσε στη διανομή τροφίμων, είτε με τη μορφή συσκευασμένου προϊόντος, είτε με τη μορφή συσσιτίου, σε άπορα άτομα και οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Συλλόγων, Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και Ιερών Μητροπόλεων, Κοινωφελών Επιχειρήσεων Δήμων και άλλων φορέων, οι οποίες αποδεικνύεται ότι αναπτύσσουν φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής που ωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, έφτασαν τους 22.124 (από τους οποίους οι 16.521 έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν τα τρόφιμα μέσω συσσιτίου) και τις 18.843 οικογένειες (πολύτεκνες, τρίτεκνες, παλλινοστούντες κ.τ.λ.). Αναλυτικά, στους δικαιούχους διανεμήθηκαν:

  • 288.186 κιλά Ζυμαρικών
  • 435.804 κιλά Ρυζιού parboiled
  • 89.544 κιλά Τυριού Φέτας Π.Ο.Π.
  • 62.906,5 κιλά Τυριού Γραβιέρας Κρήτης Π.Ο.Π.
  • 120.853 κιλά Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Οι φορείς εκπροσώπησης των δικαιούχων απόρων, συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες με τη σειρά τους πραγματοποίησαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και ενέργειες, για τη διασφάλιση της ομαλής υλοποίησης της διανομής, καθώς και της τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε δηλώσεις του , τόνισε ότι  «με αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, η Περιφέρεια Αττικής μέσω των υπηρεσιών της πραγματοποίησε το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού υλοποιήθηκε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τη δεινή οικονομική και κοινωνική κρίση. Το Πρόγραμμα θα συνεχισθεί και το 2013 για τη στήριξη και την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Η κοινωνία και η χώρα μας θα επιβιώσει μόνον εάν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

Η Περιφέρεια Αττικής, καλεί όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως δικαιούχοι στο επόμενο Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το έτος 2013, να απευθυνθούν στα αρμόδια Τμήματα των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που ανήκουν, ώστε να ενημερωθούν και να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής), προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες  να τύχουν της στήριξης που το Πρόγραμμα αυτό παρέχει.