Μουσικές βραδιές με την Κιθαριστική και Συμφωνική ΟρχήστραΔημοτικού Ωδείου Νίκαιας-. Ρέντη

Συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών θα δώσει η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη υπό τη Διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 8.30 το απόγευμα στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αγ. Ι.Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη).

Η Ορχήστρα απαρτίζεται ως επί το πλείστον από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8.30 το απόγευμα,  το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) θα φιλοξενήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη υπό τη Διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη.  Η Ορχήστρα  συστήθηκε το 2011.  Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών. Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες  Ενορχηστρωτές Κώστας  Γανωσέλης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης.   Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης , δήλωσε ότι «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τις συναυλίες της Συμφωνικής και Κιθαριστικής Ορχήστρας. Το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις επιλογές των έργων αλλά και με την ερμηνεία των μουσικών και σπουδαστών του. Σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά,  το Δημοτικό Ωδείο μας έχει διευρύνει τη λειτουργία του με νέα τμήματα, διατηρώντας υψηλά την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους μαθητές του. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού, μπορεί επαρκώς να ανταγωνιστεί αντίστοιχα ιδιωτικά.  Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί ένα ζωντανό μουσικό φυτώριο σημειώνοντας πανελλαδικές διακρίσεις .Με στόχο την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας ως Δημοτική Αρχή  εξακολουθούμε να στηρίζουμε  με όλες μας τις δυνάμεις δράσεις και πρωτοβουλίες εκφραστικής δημιουργίας των νέων».