Αγανακτισμένοι ματαίωσαν συγκέντρωση του … ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό

IMG_20151207_194445

 

Τις ακτιβίστικες ενέργειες ενάντια στο ΠΑΣΟΚ που επικροτούσε και κάλυπτε πολιτικά, τα προηγούμενα χρόνια  με δηλώσεις των ηγετικών του στελεχών , όπως ο Π. Σκουρλέτης υπουργός ανάπτυξης σήμερα , άρχισε από πολύ νωρίς να «εισπράττει» ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις δυο μήνες μετά τις εκλογές , διαπιστώνει ότι έχει « φουντώσει» η οργή και  η δυσαρέσκεια για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και για την πλήρη διάψευση και των νέων υποσχέσεων που έδωσε προεκλογικά το Σεπτέμβρη περί «ισοδυνάμων « και « παράλληλου προγράμματος» . Σε περιοχές μάλιστα όπως ο Κορυδαλλός , όπου έλαβε από τα υψηλότερα πανελλαδικά ποσοστά του .

Είναι μάλιστα τέτοιας έκτασης η οργή και η διάψευση που έχει προκαλέσει κυρίως σ΄ όσους επί χρόνια τον στήριξαν ή συμπορεύτηκαν μαζί του , που πυροδότησε τις εντονότατες αντιδράσεις τους .

Σήμερα πρώην ψηφοφόροι και μέλη του αλλά και μέλη κινήσεων της πόλης , που τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλο βαθμό  «συντονίζονταν» και « συνοδοιπορούσαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ , κυρίως στα κοινωνικά κινήματα , στις «Λαικές Συνελεύσεις» των πλατειών κ.α , ματαίωσαν συγκέντρωσή του , στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα στις 7 το βράδυ επρόκειτο να γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου , εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ , με ομιλητή , τον Νικαιώτη αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών , Τρύφωνα Αλεξιάδη . Και με θέμα την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης .Για την προετοιμασία της , είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ . Μέχρι και αφισοκόλληση με το σχετικό κάλεσμα είχαν κάνει και στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια .

Από τις 4 το απόγευμα όμως περισσότεροι από 30-40 « εργαζόμενοι –άνεργοι αγωνιζόμενοι κάτοικοι Κορυδαλλιώτες» , όπως αυτοαποκαλούνται προχώρησαν σε κατάληψη της αίθουσας , ματαιώνοντας έτσι την εκδήλωση .

Οι λίγες δεκάδες φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφθαναν στον τόπο της συγκέντρωσης την ώρα που αυτή είχε προσδιοριστεί , έκπληκτοι διαπίστωναν τι έχει συμβεί . « Γευόμενοι» όσα «βίωναν»  τα μέλη του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια και εκείνοι τότε …επικροτούσαν .  Κατόπιν αυτού  …αποχωρούσαν  , παραμένοντας κάποιοι εξ ΄αυτών και για μισή ώρα μετά λίγα μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του δημαρχείου . Ο υπουργός δεν προσήλθε ,αφού είχε ειδοποιηθεί νωρίτερα .

Με την ακτιβίστικη αυτή ενέργεια δεν είχαν καμία σχέση τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της «Λαικής Ενότητας» του Λαφαζάνη , αφού συνεδρίαζαν εκείνη ακριβώς την ώρα στις « Πλειάδες»… έναν όροφο κάτω από τη συγκέντρωση που διοργάνωνε το τοπικό ΠΑΣΟΚ , επίσης με θέμα την οικονομία .

Σε ανακοίνωση που διένεμαν οι  « εργαζόμενοι –άνεργοι αγωνιζόμενοι κάτοικοι Κορυδαλλιώτες» , χαρακτηρίζουν « απόλυτο εμπαιγμό» την ενέργεια της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει εκδήλωση στην πόλη του Κορυδαλλού  ,  « μια μέρα μετά τη ψήφιση του προυπολογισμού»  και «το να διεξαχθεί μια « συζήτηση» για τον τρόπο που μας καταστρέφουν και καταδικάζουν σε αργό θάνατο εκατομμύρια κόσμο, αφού πρώτα υφάρπαξαν  ψήφους κάνοντας εμπόριο ελπίδας και αφού καπηλεύθηκαν τους αγώνες που δόθηκαν την προηγούμενη πενταετία»  . Και στην οποία είχε κληθεί ο συγκεκριμένος υπουργός « να εκθέσει την εγκληματική αντιλαική πολιτική των μνημονίων».